In beweging voor Aanmoedigingsprijs Fleur

In 2021 verloren Therese en Sjaak van der Pouw hun jongste dochter Fleur aan een complexe psychiatrische aandoening. Ondanks het verdriet kwamen zij tot een heel mooi initiatief: De Aanmoedigingsprijs Fleur.  Dit in nauwe samenwerking met de onderzoeksgroep van LUMC Curium onder leiding van Professor dr. Robert Vermeiren. Om hier aandacht en budget voor te vragen, lopen Freek Carol en Mariëlla van den Ham een trail van maar liefst 48,6 km.

Budget

De pubertijd brengt vele uitdagingen met zich mee. Veel jongeren leren zichzelf anders kennen, maar komen zichzelf ook tegen. Een deel van deze jongeren kampt helaas met depressiviteit, anorexia en suïcidale gedachten. Deze problematiek is nog moeilijk te duiden voor medische professionals. Om dit beter te kunnen herkennen is veel meer wetenschappelijk onderzoek nodig en dus ook budget. Daarom lopen Freek Carol en Mariëlla van den Ham een trail van maar liefst 48,6 km. Zij halen daarmee geld op voor de Aanmoedigingsprijs Fleur, want de jeugd heeft de toekomst.

Op 6 maart 2021 overleed Fleur van der Pouw. Regelmatig sprak zij over de ‘error’ in haar hoofd, maar professionele hulp mocht niet baten. Fleur zag geen oplossing, geen uitweg en geen perspectief. Zij besloot daarom op 16-jarige leeftijd uit het leven te stappen.

Met de Aanmoedigingsprijs Fleur willen haar ouders en zus Fleur laten voortleven. Jonge studenten en promovendi worden met deze prijs gestimuleerd om onderzoek te doen naar en voor jongeren die kampen met complexe psychiatrische aandoeningen. Het geldbedrag van 5.000 euro dat aan deze aanmoedigingsprijs is gekoppeld, zal jaarlijks op de geboortedag van Fleur worden uitgereikt. Dit in nauwe samenwerking met de onderzoeksgroep van LUMC Curium onder leiding van Professor dr. Robert Vermeiren.

In beweging voor de ander

Het is bewezen dat trailrunnen een positief effect heeft op de mentale gezondheid. En daarvoor komen Freek Carol en Mariëlla van den Ham in beweging. Tijdens het trailrunnen met hun club (TRCU) op de Utrechtse Heuvelrug genieten zij van de natuur, het onthaasten en nemen ze even afstand van de waan van de dag. Ze beseffen zich maar al te goed dat dit gevoel niet voor iedereen vanzelfsprekend is en dat het niet altijd duidelijk is waarom. Zij gunnen dan ook anderen de rust, ruimte en energie om daarna weer door te pakken.

In beweging zijn ze zeker, want op 1 juni 2024 lopen zij tijdens het Hochkonigman Trailrunningfestival een sponsorloop van maar liefst 48,6 km met 2940 hoogtemeters. Ze lopen ter nagedachtenis aan Fleur en voor alle andere jongeren. Zij kunnen daarbij alle steun en aandacht goed gebruiken.

Sponsorloop

Het doel van deze sponsorloop is om voldoende geld op te halen om de Aanmoedigingsprijs Fleur te kunnen uitreiken. Ook willen ze dit grote, maatschappelijke probleem onder de aandacht te brengen. Het zou namelijk geweldig zijn als er extra steun en aandacht is voor het onderzoek naar complexe psychiatrische aandoening bij jongeren zoals Fleur.

Zie voor meer info https://steunactie.nl/actie/aanmoedigingsprijs-fleur/-28926?fbclid=IwAR3oh97u9pq72epgzC73waJfIkePM6IiWimOWGc5a6fWNlHCqsUiH7-oCEs


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Actie gisteren 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente gisteren 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.