Gemeente Gouda

Gouwenaar opgepakt vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

De politie heeft maandag zeven mannen gearresteerd op verdenking van grootschalige bankhelpdeskfraude. Ze zouden alleen in Oost-Brabant al mensen voor meer dan 125.000 euro hebben opgelicht. Ook zijn er sieraden gestolen. De verdachten zijn tussen de 17 en 24 jaar oud. Ze komen uit Vlissingen, Dordrecht, Rotterdam, Gouda en Tilburg. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Oplichting

De politie startte eind 2023 een onderzoek, nadat een bank de politie had gewaarschuwd dat er een mogelijke oplichting in Helmond gaande was. Er stond een man bij iemand in huis die zich voordeed als bankmedewerker. Hij probeerde geld van de rekening van het 75-jarige slachtoffer af te schrijven.

Het slachtoffer was vooraf al gebeld door iemand die zich voordeed als helpdeskmedewerker van een bank. Hij gaf aan dat er problemen waren met de bankrekeningen van het slachtoffer. Volgens de fraudeur was onmiddellijke actie noodzakelijk.

Pincode

De vrouw moest haar pincode intoetsen op een pinapparaat om de problemen zogenaamd op te lossen. Ondertussen werd geld van haar rekening gehaald.

De verdachte probeerde bovendien dure sieraden te stelen met de belofte dat hij deze veilig zou opbergen. Doordat de bank alert reageerde, kon de betaling worden tegengehouden en kon een van de verdachten op heterdaad worden aangehouden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.