Gemeente Gouda

Gouwenaar opgepakt vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

De politie heeft maandag zeven mannen gearresteerd op verdenking van grootschalige bankhelpdeskfraude. Ze zouden alleen in Oost-Brabant al mensen voor meer dan 125.000 euro hebben opgelicht. Ook zijn er sieraden gestolen. De verdachten zijn tussen de 17 en 24 jaar oud. Ze komen uit Vlissingen, Dordrecht, Rotterdam, Gouda en Tilburg. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Oplichting

De politie startte eind 2023 een onderzoek, nadat een bank de politie had gewaarschuwd dat er een mogelijke oplichting in Helmond gaande was. Er stond een man bij iemand in huis die zich voordeed als bankmedewerker. Hij probeerde geld van de rekening van het 75-jarige slachtoffer af te schrijven.

Het slachtoffer was vooraf al gebeld door iemand die zich voordeed als helpdeskmedewerker van een bank. Hij gaf aan dat er problemen waren met de bankrekeningen van het slachtoffer. Volgens de fraudeur was onmiddellijke actie noodzakelijk.

Pincode

De vrouw moest haar pincode intoetsen op een pinapparaat om de problemen zogenaamd op te lossen. Ondertussen werd geld van haar rekening gehaald.

De verdachte probeerde bovendien dure sieraden te stelen met de belofte dat hij deze veilig zou opbergen. Doordat de bank alert reageerde, kon de betaling worden tegengehouden en kon een van de verdachten op heterdaad worden aangehouden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater 26 apr. 2024 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.