Jeugdtheaterhuis

Jeugdtheaterhuis gaat met ‘Een Wintervertelling!’ Zuid-Holland in

Deze winter is de nieuwste theaterproductie van het Jeugdtheaterhuis te zien in heel Zuid-Holland. De tournee begint en eindigt in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. In ‘Een Wintervertelling!’ gaan getalenteerde jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis aan de haal met het wereldberoemde ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. De aanstekelijke, tegendraadse familievoorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.

Jeugdtheaterhuis een wintervertelling scenefoto.jpg

Dickens

Vierentwintig spelers, verdeeld over twee casts, stellen in ‘Een Wintervertelling!’ vragen bij het eeuwenoude kerstverhaal van Dickens en maken het van nú. Hoe kan het dat Scrooge eerst zo’n hebzuchtige vrek is en daarna zijn geld weggeeft? Kan iemand eigenlijk wel veranderen? De jonge talenten laten zien wat ze in huis hebben: van dans tot spoken word en van theater tot rocken in een bandje!

Jeugdtheaterhuis Een Wintervertelling posterbeeld.jpg

Kijken en meedoen

De try-out van de voorstelling werd gespeeld op vrijdag 16 december tijdens Gouda bij Kaarslicht. De voorstelling ging in première op zaterdag 17 december en zondag 18 december.

Laatste voorstellingen

De laatste voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 14 januari en zondag 15 januari 2023. Voorafgaand aan de voorstelling kan iedereen van 7 tot 107 jaar, met of zonder theaterervaring, deelnemen aan de “Theaterworkshop om het warm of koud van te krijgen.” De workshop is gratis en kan gelijk met de kaarten gereserveerd worden. Na afloop van de voorstelling is er een spetterende sing-along in de foyer van Cultuurhuis Garenspinnerij.

Wie wil komen kijken (en meedoen), kan kaarten reserveren via www.jeugdtheaterhuis.nl
Prijs: kinderen tot 18 jaar: € 7,50 | volwassenen €10,-.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.