Advertorial Theater 15 mei 2024 18:47

Deze grote namen schitteren komend theaterseizoen op podium schouwburg

Wende, Arjen Lubach, Nielson, Ilse DeLange, Flemming, Snelle, Roxanne Hazes en andere grote namen schitteren het komende theaterseizoen op het podium van De Goudse Schouwburg. Het complete nieuwe seizoen staat vrijdag 24 mei 17u00 online op de website van de schouwburg en vanaf donderdag 30 mei kun je tickets kopen.

Advertorial Theater 14 mei 2024 18:46

Open call voor makers van Theaterdelta Zuid-Holland

Nieuwe makers die bezig zijn met theater, muziek, dans, kunst, performance, spoken word of combinaties daarvan worden opgeroepen mee te doen aan de Open call voor makers van Theaterdelta Zuid-Holland. Vanaf 13 mei 2024 tot en met 31 juli kunnen makers zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een ontwikkeltraject dat door het samenwerkingsverband van Kunstmin Dordrecht, de Goudse Schouwburg en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal wordt gerealiseerd.  

Advertorial Theater 12 mei 2024 11:22

Ex-profvoetballer Eljero Elia komt naar schouwburg voor masterclass

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Theater 8 mei 2024 13:47

Showtje Ongeregeld komt met De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Advertorial Theater 30 apr. 2024 10:11

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Theater 25 apr. 2024 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. 

Advertorial Theater 11 apr. 2024 16:40

Schouwburg geeft voorproefje op nieuwe seizoen

Het nieuwe programma van De Goudse Schouwburg is rond met een prachtig, gevarieerd en vol programma samengesteld met (inter)nationaal gevestigde namen, nieuw talent, eigen producties en meer. Maandag 27 mei  krijgen liefhebbers alvast een voorproefje tijdens de jaarlijkse seizoenspresentatie. Een feestelijke avond met live previews van een aantal bijzondere acts en een vooruitblik naar wie er allemaal naar Gouda komt.

Advertorial Theater 5 apr. 2024 15:13

De Goudse Schouwburg stapt volledig over op Led-verlichting

De Goudse Schouwburg is volledig overgestapt op LED-verlichting met Robe. Het is de eerste keer dat Robe-producten in Gouda en De Goudse Schouwburg te zien zijn. En ze maken nu al een enorm verschil in de kwaliteit en het potentieel van de verlichting die wordt aangeboden aan alle producties in het drukke programma van De Goudse Schouwburg.

Advertorial Theater 15 mrt. 2024 18:45

Samenwerking steden en theaters om jongeren door kunst en cultuur te verbinden en versterken

De drie wethouders Cultuur van gemeente Dordrecht, Gouda en Leiden én de drie theaterdirecteuren van de Theaterdelta Zuid-Holland hebben vrijdag hun handtekening gezet onder een driejarig convenant, dat de samenwerking tussen de drie gemeentes onderling én hun schouwburgen bevestigt. Een samenwerking om jongeren meer door kunst en cultuur te verbinden en te versterken. Provincie Zuid-Holland ondersteunt dit project. 

Advertorial Theater 7 mrt. 2024 08:57

Schouwburg brengt verhalen voor viering Internationale Vrouwendag

De Goudse Schouwburg brengt persoonlijke verhalen van vrouwen. De boodschappen zullen op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, worden gedeeld via het scherm aan de buitenkant van de schouwburg. Zie ook frontfoto van Coming Outdag.

Theater 1 mrt. 2024 16:53

John de Heij Theaterproducties doopt Garenspinnerij om in Garenspinnerheij

John de Heij Theaterproducties hield woensdag het Kick-off evenement van de plannen voor 2024. Dat was in de nieuwe thuishaven van De Heij, in de Garenspinnerij. Voorheen was De Heij zeer actief voor De Theaterbakkerheij. Het Cultuurhuis werd voor de grap meteen omgedoopt in Garenspinnerheij.

Advertorial Theater 25 jan. 2024 11:34

Overnachting, rollerdisco, yoga in schouwburg tijdens Nationaal Theaterweekend

De Goudse Schouwburg opent haar deuren voor een onvergetelijk weekend tijdens het Nationaal Theaterweekend op zaterdag 27 en zondag 28 januari. Gedurende deze twee dagen zal de schouwburg transformeren in een yogastudio, rollerdisco en zelfs een hotel. Iedereen uit de stad en omgeving kan komen genieten van een gevarieerd (grotendeels gratis!) programma in alle hoeken van het gebouw.

Theater 23 jan. 2024 16:01

De Theaterbakkerheij gaat verder als De Theaterbakkerij

ZoGouds maakte maandag bekend dat Ruud Bakker en John de Heij uit elkaar gaan. De afgelopen acht jaar vormde het tweetal de succesvolle Stichting De Theaterbakkerheij. Met de laatste vijf jaar een echt theater aan de Gouderaksedijk. De twee gaan nu ieder hun eigen weg. De Heij met zijn nieuwe stichting John de Heij Theaterproducties. Bakker zet de activiteiten in het theater aan de Gouderaksedijk onveranderd voort. De Theaterbakkerheij wordt op korte termijn De Theaterbakkerij.

Theater 22 jan. 2024 16:14

Regisseur John de Heij gaat verder zonder De Theaterbakkerheij

Vijf jaar lang maakte regisseur John de Heij - bekend van spectaculaire theaterproducties als Gouda Op Sterk Water, Titanic en het prijswinnende Troje - voorstellingen in het theater dat deels zijn naam draagt: De Theaterbakkerheij. Voorlopig komt daar nu een einde aan. Al gaat John de Heij door met wat hij liefste doet: hoogwaardig theater maken voor een breed publiek.

Advertorial Theater 16 jan. 2024 18:00

Pop- en Jazzkoor Flexible Sound zingt in voorstelling Sneeuwbeesten

Maartje & Kine komen naar Gouda met het wervelende midwinterfeest SNEEUWBEESTEN. Het hypermuzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met het Goudse Pop- en Jazzkoor Flexible Sound. Samen nemen ze het het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op 17 januari te zien in De Goudse Schouwburg.

Advertorial Theater 15 jan. 2024 13:45

Succesvolle première van Express Yourself krijgt vervolg

Gouda beleefde zondagmiddag de spectaculaire première van Express Yourself, een ontroerende en verrassende voorstelling die het buitengewone talent van onze stad in de schijnwerpers zette. In een unieke samenwerking tussen De Goudse Schouwburg en het lokale gro-up, kwamen ongeveer 25 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar de afgelopen 8 weken samen om zichzelf te uiten, hun eigen verhaal te vertellen en zowel individueel als in groepsverband te groeien. 

Advertorial Theater 12 jan. 2024 18:45

20 jongeren werken aan eindvoorstelling tijdens intensive traject Express Yourself 

Eind oktober deden tientallen jongeren auditie voor het nieuwe ‘intensive traject’ van Express Yourself in De Goudse Schouwburg. De aanwezige jury maakte een selectie van een enthousiaste en diverse groep deelnemers die hard hebben gewerkt aan hun eindvoorstelling, zondagmiddag 14 januari. 

Advertorial Theater 10 jan. 2024 15:41

Schouwburg en fans maken afscheidsboek voor Youp van 't Hek

Maandag 8 en dinsdag 9 januari was het dan echt zover: de aller-allerlaatste shows van Youp van 't Hek in De Goudse Schouwburg! De Goudse Schouwburg en haar publiek namen afscheid van de populaire cabaretier. En daarbij kreeg De Goudse Schouwburg de hulp van de bezoekers.

Advertorial Theater 13 dec. 2023 19:00

Schouwburg waarschuwt voor nepaccounts en nepkaarten via Facebook

De Goudse Schouwburg heeft last van meerdere nepaccounts die dagelijks nepkaarten aanbieden onder de  Facebook-posts van De Goudse Schouwburg. "Blijf alert en pas goed op je gegevens", zo waarschuwt de schouwburg haar theaterbezoekers.

Advertorial Theater 11 dec. 2023 14:53

Goudse artiesten met laatste voorstelling in De Goudse Schouwburg

De maand december sluiten twee getalenteerde Gouwenaars hun theatertournee door Nederland af in hun eigen thuisstad Gouda. Het theaterconcert Liefde, Dood & Taart van de Goudse singer-songwriter en cabaretier Peter van Rooijen is voor het laatst te zien op zaterdag 16 december in De Goudse Schouwburg. En óók de toneelvoorstelling Superposition van de Goudse Vanja Rukavina speelt haar laatste voorstelling in Gouda op zaterdag 23 december.

Theater 6 dec. 2023 16:53

Opknapbeurt Kleintheater Zwaan

Dankzij een gift van een speciaal fonds is eigenaar Peter Jan Eckstein begonnen met het opknappen en verder verbeteren van Kleintheater Zwaan. Het kleine theatertje dat al meer dan 11 jaar intensief wordt gebruikt en een eigen plek in het cultuurlandschap van de regio heeft veroverd.