Theater 6 dec. 2023 16:53

Opknapbeurt Kleintheater Zwaan

Dankzij een gift van een speciaal fonds is eigenaar Peter Jan Eckstein begonnen met het opknappen en verder verbeteren van Kleintheater Zwaan. Het kleine theatertje dat al meer dan 11 jaar intensief wordt gebruikt en een eigen plek in het cultuurlandschap van de regio heeft veroverd.

Theater 1 dec. 2023 19:30

Regenboog Alliantie Gouda brengt theaterevent Intersekse 1 op de 90

Terwijl we steeds meer gewend raken aan mensen die niet in standaard hokjes passen, leeft een grote groep Nederlanders nog altijd met een geheim. Ze zijn geboren met een lichaam dat anders is dan we gewend zijn bij man of vrouw. In de Theaterzaal van Cultuurhuis Garenspinnerij presenteert Regenboog Alliantie Gouda op zaterdagavond 2 december het theaterevent over ‘Intersekse 1 op de 90’.

Advertorial Theater 20 nov. 2023 18:45

20 jongeren werken aan eindvoorstelling tijdens intensive traject Express Yourself 

Eind oktober deden tientallen jongeren auditie voor het nieuwe ‘intensive traject’ van Express Yourself in De Goudse Schouwburg. De aanwezige jury heeft een selectie gemaakt van een enthousiaste en diverse groep deelnemers gemaakt, die nu hard aan het werk gaan voor hun eindvoorstelling. 

Advertorial Theater 1 nov. 2023 15:00

De Goudse Schouwburg heeft nieuwe website

De Goudse Schouwburg heeft goed, nee zelfs geweldig nieuws! Woensdag 1 november heeft de schouwburg haar nieuwe website gelanceerd. 

Advertorial Theater 30 okt. 2023 17:15

De Goudse Schouwburg krijgt nieuwe website

De Goudse Schouwburg heeft goed, nee zelfs geweldig nieuws! Woensdag 1 november om 18u00 lanceert de schouwburg haar schitterende nieuwe website. "We kunnen niet wachten om deze met jullie te delen!", aldus Tineke Maas, directeur van De Goudse Schouwburg.

Advertorial Theater 29 okt. 2023 11:35

Kom jij verstoppertje spelen met Halloween in griezelige schouwburg?

De Goudse Schouwburg nodigt jongeren uit om op maandag 30 oktober een onvergetelijke Halloweenavond te beleven. Vanaf 19u30 uur tot 23u00 zal de schouwburg worden omgetoverd tot een angstaanjagend Haunted House waar plezier en spanning hand in hand gaan.

Advertorial Theater 27 okt. 2023 12:11

'Wat Mijn Man Niet Weet' zaterdag in première in De Goudse Schouwburg

Op zaterdagavond 28 oktober gaat de nieuwe theatervoorstelling 'Wat Mijn Man Niet Weet' in première in De Goudse Schouwburg. Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Emma Linssen spelen de hoofdrol in deze hilarische en spannende vriendinnencomedy.

Advertorial Theater 21 okt. 2023 12:24

Première Huis G van Via Berlin! in De Goudse Schouwburg

Na het succes van Instant Happiness, Acts of Citizenship en Instant Love brengt Via Berlin nu Huis G. Een bloedstollende muzikale liefdesthriller. Vrijdag 20 oktober was de laatste try-out en zaterdag 21 oktober is de première te zien in De Goudse Schouwburg. De schouwburg heeft zoals bij elke voorstelling van Via Berlin weer een indrukwekkend randprogramma rond de voorstelling.

Theater 18 okt. 2023 10:37

Jubilarissen Gouds Muziektheater gehuldigd

Joke Stam en Elze van der Spree na afloop van de voorstelling De Mislukte Maestro door wethouder Thierry van Vugt in het zonnetje gezet. Dit vanwege hun 50-jarig respectievelijk 40-jarig lidmaatschap van het Gouds Muziektheater.

Advertorial Theater 12 okt. 2023 18:22

Moord in voorstelling De Mislukte Maestro

Het Gouds Muziektheater en Gouda's Harmonie 'De Pionier' hebben druk gerepeteerd voor de uitvoering van de muzikale komedie ‘De Mislukte Maestro’ op 13 en 14 oktober in De Theaterbakkerheij.

Advertorial Theater 11 okt. 2023 18:56

Schouwburg doet mee met allereerste Nationale KinderTheaterWeek

De Goudse Schouwburg doet mee met de allereerste Nationale KinderTheaterWeek: 18 t/m 25 oktober 2023. Rondom de geplande kindervoorstellingen die week zijn er gratis extra activiteiten en is het feest in het theater. Kom je ook?

Advertorial Theater 19 sep. 2023 10:00

Voorproefje Express Yourself met ADF Samski in schouwburg

Grote artiesten en de beste docenten uit de urban scene komen naar de Goudse Schouwburg tijdens de Express Yourself Urban Week van maandag 16 tot en met donderdag 19 oktober. Jongeren kunnen zich met workshops en masterclasses verdiepen in verschillende disciplines. Donderdag 21 september, vanaf 20u00, geeft de Rotterdamse rapper ADF Samski alvast een voorproefje.

Theater 18 aug. 2023 16:29

Koekenbakkers brengt muzikaal familiedrama over stroopwafelfabriek

Koekenbakkers is de nieuwe voorstelling van muziektheater GOED WERK die op zaterdag 19 augustus wederom wordt opgevoerd op de Turfmarkt. Het is een kort muziekspel dat zich afspeelt tegen het decor van een fictieve stroopwafelfabriek. Dit stuk is geheel gezongen door een kleine ensemble. De muziek en het slagwerk zijn speciaal voor deze voorstelling gemaakt.  

Advertorial Theater 26 jul. 2023 20:00

Maak iemand blij met ticket voor De Goudse Schouwburg

Wil je mensen met een kleine beurs ook laten genieten van een de voorstellingen voor het komende seizoen in De Goudse Schouwburg? Doneer dan een ticket zodat De Goudse Schouwburg daar iemand blij mee kan maken.

Advertorial Theater 21 jul. 2023 14:38

Zomersluiting bij De Goudse Schouwburg

Bij De Goudse Schouwburg is het tijd voor een korte zomersluiting! Daarom is de Tickets & Servicebalie gesloten van maandag 24 juli tot en met maandag 21 augustus. 

Advertorial Theater 13 jul. 2023 16:45

Schouwburg pleegt groot onderhoud aan trekkenwand

Tijdens de zomerstop zijn de medewerk(sters) van De Goudse Schouwburg altijd hard aan het klussen. Zo is the crew momenteel begonnen aan het groot onderhoud van de trekkenwand. En dat ziet er altijd best indrukwekkend uit...

Advertorial Theater 20 jun. 2023 15:25

Showtje Ongeregeld improviseert in Gouda Studio's

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op woensdag 21 juni een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12.