Hosanna Gouda

Kerstconcert Hosanna, traditie sinds 1983

Het inmiddels traditioneel geworden kerstconcert staat als een vast jaarlijks punt op de concertagenda van Hosanna Gouda. Ook dit jaar zal het concert weer plaatsvinden. En wel op zaterdag 10 december in de Sint Janskerk, aanvang 20u00.

 

38-ste keer

Voor de 38ste keer zal Chr. Gemengd Koor Hosanna uit Gouda op zaterdag 10 december as. haar traditionele kerstconcert geven. Zoals elk jaar vindt het concert ook dit jaar weer plaats in een van de mooiste kerken van Nederland, de St. Janskerk in Gouda.

Gemengde koren

Naast Hosanna, dat sinds 8 jaar onder voortreffelijke leiding van dirigent André Vis staat, treedt dit jaar ook Deo Sacrum uit Loosduinen op. Dit zeer ervaren koor staat  ook onder leiding van dirigent André Vis. Hosanna en Deo Sacrum  smelten dit kerstconcert  samen tot één koor.

Stem van formaat

Het koor is enorm trots dat ook dit jaar de Zuid-Koreaanse sopraan Saejeong Kim weer naar Gouda komt, ze heeft een fantastische stem. Saejeong, die haar master behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, is een graag geziene gastsoliste bij veel koren in binnen- en buitenland. Ze treedt regelmatig op met het Nederlands Kamerkoor en zong ook in diverse opera’s. Echt een stem van formaat. Tijdens het kerstconcert zal Saejeong zowel solo, als met de koren samen zingen.

Mannenkoor

Ook het Rozenburgs Mannenkoor, onder leiding van Martin van Broekhoven, zal haar medewerking verlenen aan het concert. Dit koor heeft in de loop der jaren een grote naam opgebouwd in Nederland en ver buiten onze landsgrenzen. Hosanna is ontzettend trots op hun medewerking.

De zeer getalenteerde Jelena Popovic neemt dit jaar de vleugel voor haar rekening en

Matthijs Breukhoven, de zeer bekende organist, zal het orgel bespelen. Al met al een groep zeer inspirerende muzikanten, die ongetwijfeld garant staan voor een heel mooi kerstconcert.

Kaarten

Het kerstconcert vangt aan om 20u00, de toegangsprijs aan de deur is € 15,-. In de voorverkoop zijn toegangskaarten te bestellen tegen de gereduceerde prijs van € 12,50 en kinderen t/m 12 jaar zijn op zaterdag 10 december gratis welkom in de St. Janskerk. Kaarten zijn te bestellen via hosannagouda@gmail.com of telefonisch 0182 - 78 58 78. Tevens verkrijgbaar bij Boekhandel Smit, Korte Tiendeweg 19 Gouda en Sint Janskerk Gouda.

  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot.