Koninklijke Onderscheiding voor drie Goudse raadsleden

Bij het afscheid van de gemeenteraad maandagavond zijn Ed de Lange, Mohamed Mohandis en Huibert van Rossum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding kregen zij voor hun langdurige inzet als volksvertegenwoordiger. De versierselen kregen zij uitgereikt door burgemeester Pieter Verhoeve.  

Afgelopen maandag namen 14 raadsleden afscheid van de gemeenteraad. Burgemeester Verhoeve bedankte ieder voor hun intensieve inzet als volksvertegenwoordiger. De raadsleden die drie raadsperiodes of langer volksvertegenwoordiger zijn geweest, kregen uit handen van burgemeester Verhoeve een koninklijke onderscheiding.

Ed de Lange is bijna 20 jaar raadslid geweest namens Gouda’s 50+ partij. Deze lokale partij richtte hij in 1997 op. In mei 2002 kwam hij in de gemeenteraad en werd hij tevens fractievoorzitter.

Op 16 maart 2006 werd Mohamed Mohandis voor het eerst beëdigd als raadslid. Mohandis is in totaal 10,5 jaar raadslid geweest in Gouda voor de Partij van de Arbeid. Van 20 september 2012 tot 23 maart 2017 is Mohandis lid geweest van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de PvdA, waarna hij in 2018 opnieuw verkozen werd als raadslid voor de PvdA in Gouda.

Huibert van Rossum is 12 jaar raadslid geweest namens het CDA, tevens was hij fractievoorzitter. De expertise die hij binnenbracht vanuit zijn werk bij het Rotterdamse Havenbedrijf zette van Rossum in de gemeenteraad in op dossiers als energietransitie, veiligheid, milieu en duurzaamheid.

Zilveren stadhuisspeld

Er namen meer raadsleden afscheid van de gemeenteraad. Ook Astrid van Eersel was meer dan 3 raadsperiodes volksvertegenwoordiger in Gouda. Omdat zij in 2007 al een Koninklijke onderscheiding had ontvangen voor haar maatschappelijke inzet, ontving zij uit handen van burgemeester Verhoeve een zilveren stadhuisspeld. Van maart 1998 tot 2006 was zij 2 raadsperiodes lid namens de VVD. In 2010 werd zij beëdigd als raadslid voor Gouda’s 50+partij, waarvan zij van 2018 tot de zomer van 2021 tevens fractievoorzitter was. Sinds afgelopen zomer was zij fractievoorzitter van Onafhankelijk Gouda (afsplitsing). 

Vervolgens werd er ook afscheid genomen van Petra Hamm (CU), Marc de Groot (VVD), Marja van Dijk (Gouda Vitaal), Niels Honkoop (CDA), Annemieke Mul (GroenLinks), Eppy Boschma (CDA), Wout Schonewille (CU), Christiaan Quik (CU), Lenny Roelofs (SP), Jacques Rozendaal (SGP).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.