Laat je mening horen bij stadsgesprek over Gouds slavernijverleden

Wie het verleden kent, begrijpt het heden beter. Op 27 januari ontving burgemeester Pieter Verhoeve de bundel ‘Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda – een verkenning’. Deze kant van Gouda’s geschiedenis komt weinig voor in het archief en in historische onderzoeken. Het is belangrijk om een compleet beeld te hebben van het verleden. Hierdoor begrijpen we hoe deze geschiedenis invloed heeft op de samenleving van nu.

De Chocoladefabriek in Gouda

Stadsgesprekken

Er zijn stadsgesprekken georganiseerd over het koloniaal en slavernijverleden van Gouda. Het eerstvolgende stadsgesprek is op 28 maart. Je kunt hier in een veilige open sfeer je vragen stellen. De gemeente Gouda hoort je mening graag zodat deze meegenomen kan worden in de vervolgstappen. De stadsgesprekken worden begeleid door inspirerende gespreksleiders als Kofi Ogún en Roxana Chandali.

Programma

  • 19.00 uur: inloop
  • 19.30 uur: start programma
  • 21.30 uur: einde programma
  • 21.30-22.00 uur: borrelen en
    einde

Het eerstvolgende stadsgesprek is op 28 maart. Bij extra interesse organiseert de gemeente een extra bijeenkomst. De datum daarvan is nog te bepalen.

Kijk op de pagina Stadsgesprek slavernijverleden voor meer informatie en om je aan te melden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Mobiele Milieustraat komt volgende week naar je toe

Bij de Mobiele Milieustraat kun je gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.