De Goudse Waarden
Advertorial Onderwijs

Leerlingen De Goudse Waarden koken met een missie

Leerlingen van het vmbo van De Goudse Waarden kookten woensdag met en voor een missie. Ze maakten een diner voor hun ouders die daarvoor een kaartje moesten kopen. De opbrengst ging naar het goede doel: Stichting Tearfund, Nacht zonder dak.

dgw diner missie.jpg

"Woensdag hebben wij in het restaurant van De Goudse Waarden aan de Kanaalstraat een diner voor ouders. Zij moesten hiervoor een kaartje kopen", zo verklaart docente Christinne Bos. "De opbrengt van de kaartverkoop gaat naar het goede doel Stichting Tearfund: Nacht zonder dak, het thema van het Missie-onderwijs."

Docent Gert Anker (voorzitter missie-onderwijs) sprak alle ouders in een kort praatje toe. Daarna gingen alle leerlingen die onderdeel zijn van de missie-groep koken en bedienen aan de ouders. Er werd een vier gangen diner gekookt en geserveerd. Uiteraard schoven Gert Anker en Gijsbert Gorissen, de oprichters van het missie-onderwijs, ook bij de ouders aan tafel aan.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.