Mark Maree neemt na 23 jaar afscheid van De Zalm en Goudse horeca
Door de overname van De Zalm Horeca Groep Gouda door Gouda Gastvrij verdwijnt ook een echte Goudse horecaondernemer uit het zicht en naar de achtergrond. Mark Maree neemt na 23 jaar afscheid van De Zalm en de twee aanliggende bedrijven: Koeien en Kaas en La Bodega. “Het was zeker geen makkelijke keuze, maar is zeker weloverwogen."
"Succesvol ondernemen in de horeca is immers sinds Corona als het ware een heptathlon (zevenkamp, red.) geworden. Alle facetten vragen absolute aandacht en het optimaliseren van omzet en een gezonden kostenstructuur is een must om te overleven."
Maree: “Door de overname kan ik me volledig focussen op de andere bedrijven. Het concept van Koeien en Kaas is met drie locaties in de regio uniek en een bewezen succes, maar de groei en ontwikkeling staat al even stil. Vanuit die kant kijk ik ook uit naar de toekomstige samenwerking met Gouda Gastvrij. Het komende jaar gaan we gezamenlijk kijken hoe we de toekomst van Koeien en Kaas als formule verder vorm kunnen gaan geven”.
La Bodega wordt onderdeel van De Zalm. Rond de herfst dit jaar gaan deuren van De Zalm even dicht en gaan de nieuwe uitbaters enkele aanpassingen doorvoeren in het concept.
Deze overname van Sharon en Lennart van Gastel is niet alleen een uitbreiding van hun zakelijke activiteiten, maar ook een belofte om de rijke tradities van deze etablissementen voort te zetten en Gouda en haar kloppende hart nog levendiger te maken! Maree: “We zijn blij dat de bedrijven, de medewerkers en onze trouwe gasten in hele goede handen komen bij Gouda Gastvrij/Lennart en Sharon. Dat hebben ze wel bewezen..."
Op de foto Mark Maree (tweede van rechts) met de aandeelhouders van De Zalm Horeca Groep Gouda.