Nieuwjaarsconcert Das Alte Jahr Vergangen Ist in De Reünie

Stichting Goudse Kamermuziek Concerten start het jaar 2023 vrolijk en luchtig. En wel het Nieuwjaarsconcert Das Alte Jahr Vergangen Ist op zondag 8 januari om 15u15 in Sociëteit De Réunie.

Kapellmeister Ensemble

Geniet van authentieke barokmuziek met dolvrolijke, lichtvoetige dansmuziek en tastbare emoties, uitgevoerd door Kapellmeister: Marieke Vos (barokviool), Lieve de Sadeleer (blokfluit), Herlinde Verheyden (cello), Denis Roosen (klavecimbel/ continuo).

Het Kapellmeister Ensemble staat voor het repertoire van barokmuziek en wil op historische én verfrissende wijze de muzikale kern naar het publiek overbrengen: ontroering en reflectie, spektakel en verwondering.

Na de diepzinnige meditatie over het verlopen van de tijd in Bach’s “Das alte Jahr vergangen ist” klinkt zijn verwachtingsvolle koraal van oneindige vreugde. De wervelende melodie zou wel eindeloos door kunnen gaan en behoort dan ook tot de populairste klassieke muziek.

Bertali’s contrastrijke Chiacona dat daarop volgt, verraadt evenals de andere composities naast de Duitse barokdynamiek, ritmische patronen en muzikale stijlen van eigentijdse Italiaanse, Franse en Poolse oorsprong.

Programma

G. Ph. Telemann: Sonata a 3, C-dur TWV 42:C 2

Dolce – Allegro - Grave – Vivace

Johann Mattheson: Sonata G-dur, der Brauchbare Virtuoso

A tempo – Allegro – Tempo di Corrente - Tempo di Giga

G. Ph. Telemann: Cello Sonata, D-dur TWV 41: D6

Lento – Allegro – Largo – Allegro

G.F. Händel : Suite F-dur, HWV 427 - Klavecimbel solo

Adagio – Allegro – Adagio – Allegro (Fuga)

J.S. Bach: Choral

BWV 614 “Das alte Jahr vergangen ist“

BWV 147 “Jesu bleibet meine Freude”

Antonio Bertali : Chiacona

G. Ph. Telemann : Sonata a 3, TWV 42: d10

Allegro- Adagio – Allegro – Presto

Kaarten zijn te koop op www.gkmc.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot.