OBS Het Groene Eiland heeft Leesbos

Basisschool Het Groene Eiland in de wijk Bloemendaal heeft een prachtig leesbos. Wethouder Thierry van Vugt en kinderwethouder Julia verrichtte zaterdag de opening. "Goed dat scholen werk maken van een aantrekkelijke schoolbieb en inzetten op (voor)lezen! De ⁦‪@biebgouda⁩ kan helpen", aldus wethouder Van Vugt.

Vanaf de start van dit schooljaar (2023-2024) heeft basisschool Het Groene Eiland een vernieuwde Schoolbieb. Door een leesconsulent van Bibliotheek Gouda en door de leescoördinator van OBS Het Groene Eiland zijn alle boeken uitgezocht en is de collectie vernieuwd en aangepast aan de leeswensen van de kinderen van nu.

Naast dat lezen erg belangrijk is in de ontwikkeling van een kind, denkt de school dat deze metamorfose een grote invloed zal hebben op het leesplezier, de leesmotivatie en dus op de leesontwikkeling. Leesonderwijs is van groot belang en 1 van de basisvaardigheden waar de school het komende schooljaar nog meer aandacht aan zal besteden.

Tijdens een Kennis Event in samenwerking met Sportpunt Gouda op zaterdag 16 september, openden de wethouders de bibliotheek. Het Kennis Event stond in het teken van gezonde leefstijl, voeding en beweging. Er waren verschillende activiteiten, zo konden de bezoekers workshops volgen en informatie krijgen over eerdergenoemde onderwerpen. Onder andere CJG, sociaal team Gouda, Fysiotherapie en de beweegmakelaar vulden een kraampje met informatie.

Er was een clinic freerunnen op inschrijving te volgen in de grote gymzaal van de gemeente, een workshop gezonde tussendoortjes, een dans demo en was er een kleedjesmarkt. In het kader van duurzaamheid was  iedereen in de gelegenheid om gebruikte spullen te verkopen/ te kopen.

Directeur Kirsten de Boer: “Na de naamsverandering en het goed in kaart brengen van onze visie in september 2022, hebben we niet stil gezeten met het team. Er zijn mooie, goede plannen gemaakt met het oog op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de kinderen die waarschijnlijk tot 2086 zullen meedraaien in de werkende maatschappij tot zij met pensioen gaan. Wij zijn daardoor altijd volop in ontwikkeling. Basisvaardigheden staat dit jaar hoog op de agenda en een mooie grote stap daarin is het creëren van een inspirerende, motiverende leesomgeving om de leesontwikkeling te stimuleren. Wij zijn als team enorm trots op deze vernieuwing en nodigen iedereen uit om even een kijkje te komen nemen in ons “Leesbos”. We zijn weer een stapje verder in onze missie.”

 

Feest

Om de opening van de bieb te vieren, organiseert de school, gelegen aan de Oosthoef 3 op zaterdag 16 september van 09.00 tot 13.00 uur een groot feest voor de school, de kinderen, de (groot)ouders en de buurt. De Wethouder zal om 10.00uur onze bieb officieel openen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels vandaag 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.