OBS Het Groene Eiland heeft Leesbos

Basisschool Het Groene Eiland in de wijk Bloemendaal heeft een prachtig leesbos. Wethouder Thierry van Vugt en kinderwethouder Julia verrichtte zaterdag de opening. "Goed dat scholen werk maken van een aantrekkelijke schoolbieb en inzetten op (voor)lezen! De ⁦‪@biebgouda⁩ kan helpen", aldus wethouder Van Vugt.

Vanaf de start van dit schooljaar (2023-2024) heeft basisschool Het Groene Eiland een vernieuwde Schoolbieb. Door een leesconsulent van Bibliotheek Gouda en door de leescoördinator van OBS Het Groene Eiland zijn alle boeken uitgezocht en is de collectie vernieuwd en aangepast aan de leeswensen van de kinderen van nu.

Naast dat lezen erg belangrijk is in de ontwikkeling van een kind, denkt de school dat deze metamorfose een grote invloed zal hebben op het leesplezier, de leesmotivatie en dus op de leesontwikkeling. Leesonderwijs is van groot belang en 1 van de basisvaardigheden waar de school het komende schooljaar nog meer aandacht aan zal besteden.

Tijdens een Kennis Event in samenwerking met Sportpunt Gouda op zaterdag 16 september, openden de wethouders de bibliotheek. Het Kennis Event stond in het teken van gezonde leefstijl, voeding en beweging. Er waren verschillende activiteiten, zo konden de bezoekers workshops volgen en informatie krijgen over eerdergenoemde onderwerpen. Onder andere CJG, sociaal team Gouda, Fysiotherapie en de beweegmakelaar vulden een kraampje met informatie.

Er was een clinic freerunnen op inschrijving te volgen in de grote gymzaal van de gemeente, een workshop gezonde tussendoortjes, een dans demo en was er een kleedjesmarkt. In het kader van duurzaamheid was  iedereen in de gelegenheid om gebruikte spullen te verkopen/ te kopen.

Directeur Kirsten de Boer: “Na de naamsverandering en het goed in kaart brengen van onze visie in september 2022, hebben we niet stil gezeten met het team. Er zijn mooie, goede plannen gemaakt met het oog op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de kinderen die waarschijnlijk tot 2086 zullen meedraaien in de werkende maatschappij tot zij met pensioen gaan. Wij zijn daardoor altijd volop in ontwikkeling. Basisvaardigheden staat dit jaar hoog op de agenda en een mooie grote stap daarin is het creëren van een inspirerende, motiverende leesomgeving om de leesontwikkeling te stimuleren. Wij zijn als team enorm trots op deze vernieuwing en nodigen iedereen uit om even een kijkje te komen nemen in ons “Leesbos”. We zijn weer een stapje verder in onze missie.”

 

Feest

Om de opening van de bieb te vieren, organiseert de school, gelegen aan de Oosthoef 3 op zaterdag 16 september van 09.00 tot 13.00 uur een groot feest voor de school, de kinderen, de (groot)ouders en de buurt. De Wethouder zal om 10.00uur onze bieb officieel openen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.