Olympia

Olympia boekt nieuw jaarrecord aan energie via zonnepanelen

Een zonnig bericht van het onderhoudsteam van de voetbalvereniging Olympia op deze grauwe en bewolkte dag. Olympia behaalde over 2022 een nieuw jaarrecord in opgewekte stroom via de zonnepanelen op het dak van het complex. De teller tikte 71.700 kWh aan. Bijna het maximale rendement.

olympia zonnepanelen actie.jpg

234 zonnepanelen op dak Olympia-clubhuis

De Goudse voetbalvereniging Olympia heeft met hulp van alle leden en sympathisanten 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis laten installeren. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen en voorziet de club grotendeels in haar eigen energiebehoefte. Om het geld bij elkaar te krijgen werd een Olympia Duurzaam crowdfunding-actie gestart. 

De Olympia nieuwbouw uit 2014 is al duurzaam gebouwd. "We gebruiken aardwarmte met een warmtepomp en hebben isolatieglas, water- en lichtsensoren", aldus voorzitter Edo Neefjes. "Met de zonnepanelen zijn we nog een grote stap verder gegaan. Er zijn 234 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van ons clubhuis. Daarmee kunnen we 73.000 kWh aan energie opwekken, zo’n 70% van ons energieverbruik. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen. Ook levert dit een flinke besparing op de energierekening op, en dit is een van de grootste kostenposten voor Olympia..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.