Olympia

Olympia boekt nieuw jaarrecord aan energie via zonnepanelen

Een zonnig bericht van het onderhoudsteam van de voetbalvereniging Olympia op deze grauwe en bewolkte dag. Olympia behaalde over 2022 een nieuw jaarrecord in opgewekte stroom via de zonnepanelen op het dak van het complex. De teller tikte 71.700 kWh aan. Bijna het maximale rendement.

olympia zonnepanelen actie.jpg

234 zonnepanelen op dak Olympia-clubhuis

De Goudse voetbalvereniging Olympia heeft met hulp van alle leden en sympathisanten 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis laten installeren. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen en voorziet de club grotendeels in haar eigen energiebehoefte. Om het geld bij elkaar te krijgen werd een Olympia Duurzaam crowdfunding-actie gestart. 

De Olympia nieuwbouw uit 2014 is al duurzaam gebouwd. "We gebruiken aardwarmte met een warmtepomp en hebben isolatieglas, water- en lichtsensoren", aldus voorzitter Edo Neefjes. "Met de zonnepanelen zijn we nog een grote stap verder gegaan. Er zijn 234 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van ons clubhuis. Daarmee kunnen we 73.000 kWh aan energie opwekken, zo’n 70% van ons energieverbruik. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen. Ook levert dit een flinke besparing op de energierekening op, en dit is een van de grootste kostenposten voor Olympia..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.