Friso Fennema

Onthulling schaak- en damtafels op Nieuwe Markt

Wethouder Michel Klijmij opende zaterdag twee schaak-damtafels op de Nieuwe Markt. Wethouder Klijmij benadrukte in zijn speech het belang van de schaaktafels op deze mooie plek. Ze zorgen onder meer voor méér ontmoetingen en houden het brein fit.

Dammen en schaken op de Nieuwe Markt achter de Agnietenkapel. Het grote vloerschaakbord heeft er twee vaste tafels bijgekregen, waarop je kunt schaken en dammen. Mede dankzij Damlust en Messemaker1847. De stukken haal je bij cafe Gouds Beleg (staat op de QR code). 
 
 
Op zaterdag 25 juni werden de tafels officieel en feestelijk in gebruik genomen door wethouder Michel Klijmij-van der Laan tijdens een gezellige bijeenkomst met denksportactiviteiten en muziek. Dit gebeurde op de Nieuwe Markt in het centrum van Gouda. Wethouder Klijmij won zijn openingspotje dammen, meldt hij op Twitter.
 

 

Sociale cohesie

Net als de stad Gouda viert ook de Goudse Schaakclub Messemaker een jubileum, de denksportclub bestaat 175 jaar! Onlangs zijn twee schaak/-damtafels geplaatst op de Nieuw Markt, achter de Agnietenkapel geplaatst. De tafels bieden een ideale gelegenheid elkaar te ontmoeten voor een schaak- of damspelletje en tevens een uitdaging mentaal fit te blijven. De tafels zijn een stimulans voor sociale cohesie.  

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:22

Geniet van Goudse zomer bomvol sportieve activiteiten

Een sportzomer voor iedereen! Dat is waar SPORT•GOUDA voor gaat tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus. Na twee jaar waarin de zomer in het teken stond van Corona, mag nu alles weer. En dat biedt kansen! Met een uiteenlopend programma voor jong en oud helpen zij heel Gouda sportief de zomer door.

Sport vandaag 12:13

Bekende gezichten in Goudse Sportraad

Gouda heeft vanaf nu een Sportraad: een onafhankelijk adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het college en de gemeenteraad over grote vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Ze kijkt daarbij vanuit verschillende invalshoeken: verenigingen, individuele sporters en commerciële sportorganisaties. Maar ook vanuit andere sectoren zoals onderwijs, welzijn, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. 

Weer in Gouda gisteren 09:35

Dag begint zonnig en wordt al snel tropisch warm

De zondag begint zonnig en het wordt al snel weer tropisch warm. Het wordt maximaal 30 graden aan zee tot 34 graden in het zuiden. De luchtvochtigheid stijgt, waardoor het 's middags broeierig warm kan aanvoelen. Maandag koelt het af en wordt het 26 tot 29 graden. Ook dan is een enkele onweersbui mogelijk.

Kunst gisteren 09:00

In expo INGEZETENEN delen kunstenaars hun visie op ⁦‪Gouda750jaar‬⁩

I N G E Z E T E N E N  is een project speciaal voor de viering van 750 jaar Gouda en vindt plaats van 20 juli t/m 11 september 2022. In dit project zijn het dan ook de Goudse bewoners die zelf onderdeel zijn van meerdere bijzondere kunstwerken. Aan de tentoonstelling nemen ruim 20 Gouds ingezeten kunstenaars deel met elk een eigen visie op 750 jaar Gouda. Resultaat is een bijzonder boeiende kunstroute over het fraaie GOUDasfalt-terrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken en stof tot nadenken.