Friso Fennema

Onthulling schaak- en damtafels op Nieuwe Markt

Wethouder Michel Klijmij opende zaterdag twee schaak-damtafels op de Nieuwe Markt. Wethouder Klijmij benadrukte in zijn speech het belang van de schaaktafels op deze mooie plek. Ze zorgen onder meer voor méér ontmoetingen en houden het brein fit.

Dammen en schaken op de Nieuwe Markt achter de Agnietenkapel. Het grote vloerschaakbord heeft er twee vaste tafels bijgekregen, waarop je kunt schaken en dammen. Mede dankzij Damlust en Messemaker1847. De stukken haal je bij cafe Gouds Beleg (staat op de QR code). 
 
 
Op zaterdag 25 juni werden de tafels officieel en feestelijk in gebruik genomen door wethouder Michel Klijmij-van der Laan tijdens een gezellige bijeenkomst met denksportactiviteiten en muziek. Dit gebeurde op de Nieuwe Markt in het centrum van Gouda. Wethouder Klijmij won zijn openingspotje dammen, meldt hij op Twitter.
 

 

Sociale cohesie

Net als de stad Gouda viert ook de Goudse Schaakclub Messemaker een jubileum, de denksportclub bestaat 175 jaar! Onlangs zijn twee schaak/-damtafels geplaatst op de Nieuw Markt, achter de Agnietenkapel geplaatst. De tafels bieden een ideale gelegenheid elkaar te ontmoeten voor een schaak- of damspelletje en tevens een uitdaging mentaal fit te blijven. De tafels zijn een stimulans voor sociale cohesie.  

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.