Opfriscursus Verkeersregels bij Volksuniversiteit Gouda

Wist je dat de afgelopen vijftien jaar maar liefst 40 procent van de verkeersregels zijn veranderd? Weet je welke dat zijn? Komt het weleens voor dat je ergens rijdt en bijvoorbeeld denkt: "Wat is hier de maximum snelheid?” of “Wat betekent dat verkeersbord?". En heb je nog meer vragen waar je geen antwoord op weet? Een goede aanleiding voor het volgen van de Opfriscursus Verkeersregels bij Volksuniversiteit Gouda.

Wees er snel bij want de Opfriscursus Verkeersregels is al op dinsdagavond 14 februari en er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Er starten de komende weken bij de Volksuniversiteit Gouda nog meer nieuwe cursussen: diverse kookcursussen, onder meer Marokkaans, Thais en Surinaams Koken. Maar ook bijvoorbeeld Fotografie voor beginners en Archeologie: de Bronstijd.

Meer informatie over al deze cursussen en meer is te lezen op de website: www.volksuniversiteitgouda.nl/


Meer nieuws

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.