GZC Donk, Edwin van der Weide

PR Roan van der Weide op 100 meter schoolslag NK

In Amersfoort vond het afgelopen weekeinde het Nederlands Kampioenschap lange baan plaats. Tijdens dit kampioenschap kwamen niet alleen de Nederlandse topzwemmers in actie als voorbereiding op het WK in Fukuoka, maar ook GZC-Donk jeugdzwemmer Roan van der Weide en zijn maatje Bjorn Rijkaart stonden aan de start. Van der Weide zwom op het NK onder meer een pr op 100 meter schoolslag.

Van der Weide zwemt voor GZC DONK en traint bij het KNZB-opleidingscentrum in Rotterdam. Hij had zich geplaatst voor de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Rijkaart zwemt voor WVZ uit Zoetermeer en had zich geplaatst voor de 50 meter rugslag, 50 en 100 meter vlinderslag, 50 en 100 meter vrije slag, 50 en 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag.

Donderdag begon het NK voor beide zwemmers met de 100 meter schoolslag. Van der Weide was in vorm en eindigde met een 4e plaats net buiten het podium. Wel tikte hij aan met een mooie pr. Voor Rijkaart was dit een opwarmer voor de 50 meter rugslag later in de ochtend. Bij deze laatste afstand evenaarde hij bijna zijn snelste tijd. 

Op vrijdag kwam Rijkaart in actie op de 50 meter vlinderslag. Hij kwam hierbij lekker in zijn slag en zwom bijna een pr. Voor Van der Weide stond de 200 meter schoolslag op het programma. Ondanks een sterke eerste 150 meter, lukte het hem niet om een podiumplaats te pakken en eindigde hij als 4e. 

Zaterdag was voor Van der Weide een rustdag, maar voor Rijkaart was het weer een wedstrijddag. Als eerste stond de 100 meter vlinderslag op het programma en hierbij zwom hij een mooie race. De dag werd afgesloten met een explosieve 50 meter vrije slag. 

De laatste dag van het NK, de zondag, begon voor zowel Van der Weide als voor Rijkaart met de 50 meter schoolslag. Van der Weide eindigde in een spannende race als 6e, waarbij de nummers 3 t/m 6 binnen 0.47 seconden achter elkaar finishten. Rijkaart had weinig tijd voor herstel, want de 100 meter vrije slag volgde al snel. Hierdoor was het lastig om zijn snelste tijd te evenaren. Bjorn sloot het NK af met de 200 meter wisselslag, waarbij hij in een mooi opgebouwde race alles heeft gegeven.

Erin en Tessa de Jong
 
Ook waren zaterdag Erin en Tessa de Jong van GZC Donk aanwezig om voor hun het Nederlandse Junioren Kampioenschap 800m vrij te zwemmen. Erin werd hierbij 5de van Nederland en Tessa 16de.
 
Volgend weekend zwemt Erin op het Nederlands Junioren Kampioenschap 10 afstanden in 3 dagen (Meerkamp) in Eindhoven.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels vandaag 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.