Publiek lovend over De Mislukte Maestro

In de Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel was zaterdagavond de ontknoping van de muzikale komedie De Mislukte Maestro die het Gouds Muziektheater en muziekvereniging Excelsior samen opvoerden.

Na maandenlang in het duister te zijn gehouden was het publiek in groten getale toegestroomd om erachter te komen wie de moord op deze mislukte maestro op zijn geweten had.

Toen het publiek genoot van het harmonieorkest dat onder leiding van haar echte dirigent Jesse Zandee muziek van de musical The Jungle Book speelde, waren er ineens ijselijke kreten te horen. Even later bleek dat mislukte maestro Theodoor van Noorwegen vermoord was. De leden van het harmonieorkest zeiden onschuldig te zijn, waarna er door de politie-inspecteur een groot onderzoek werd opgestart.

Met een ingenieus decor ontworpen door het Gouds Muziektheater werd het publiek meegevoerd naar wat eraan vooraf ging. Zo bleek dat iemand van het harmonieorkest de nieuwe dirigent had willen worden. Op het toneel brak er een heuse strijd uit tussen deze twee concurrenten wat uitmondde in het mooi gezongen ‘Alles wat jij kan, kan ik beter’ (Anything you can uit de Broadway musical Annie Get Your Gun). Ook bleek dat de mislukte maestro in het geheim een verhouding had met iemand anders van het harmonieorkest. Het duet ‘Het gaat om jou en mij’ (I have a love uit de musical Westside Story) was een van de hoogtepunten van de avond. En toen kwam de mislukte maestro ook nog een misdaad op het spoor.

De leden van het Gouds Muziektheater lieten een knap staaltje acteerwerk zien op het toneel, waarbij ook het harmonieorkest betrokken werd. De leden van Excelsior en dirigent/pianist Kees van Dijk van het Gouds Muziektheater zorgden in wisselende bezettingen voor mooie muziek tijdens de ruim 20 muziekstukken en liedjes van de voorstelling. Na tranentrekkende taferelen (Questo è un nodo uit La Cenerentola) werd de dader in de boeien geslagen en werd gezamenlijk afgesloten met het groots uitgevoerde finalenummer Het is voorbij (Be our guest uit de musical Beauty and the Beast).

Het publiek gaf de leden van het Gouds Muziektheater en Excelsior een welverdiende staande ovatie. De muzikale komedie was zo’n groot succes dat er zelfs al gesproken wordt over een herhaling of een vervolg van de samenwerking tussen beide verenigingen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.