Partij van de Arbeid Gouda

Raadslid Jan Kees Oppelaar opvolger PvdA-wethouder Rogier Tetteroo

Raadslid Jan Kees Oppelaar is door de Goudse fractie van de Partij van de Arbeid unaniem voorgedragen als  beoogd opvolger van wethouder Rogier Tetteroo. De gemeenteraad beslist in de komende raadsvergadering of Oppelaar daadwerkelijk wethouder wordt.

Oppelaar is sinds juli 2022 raadslid in Gouda. Daarvoor werkte hij onder meer als politiek adviseur voor de landelijke Partij van de Arbeid en partijvoorzitter. Op dit moment werkt hij voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Oppelaar woont samen met zijn vrouw en kind in Korte Akkeren.

Oppelaar over het opvolgen van wethouder Rogier Tetteroo: “Ik voel me vereerd dat de fractie mij heeft aangewezen om Rogier op te volgen. Rogier heeft veel betekend voor onze stad. Door zijn inzet zijn er ontzettend veel betaalbare woningen bijgekomen in Gouda, waaronder veel sociale huurwoningen. Daarnaast is er dankzij zijn inspanningen een solide armoedebeleid, waardoor we een vangnet hebben voor wie dat nodig heeft. Ik wil graag verder voortbouwen op het stevige fundament dat Rogier heeft gelegd."

Dat betekent dat ik alles op alles wil zetten om meer sociale huurwoningen te realiseren en te zorgen dat een betaalbaar dak boven het hoofd voor meer Gouwenaars vanzelfsprekend wordt. Want dat is hard nodig.

Met een buurtgerichte aanpak wil ik verder werken aan de leefbaarheid in onze wijken. Tot slot zie ik dat bestaanszekerheid steeds verder onder druk komt. Ook in Gouda. Te veel mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen en belanden in de schulden. Er is helaas steeds meer ongelijkheid en sociale onrechtvaardigheid. Dat is voor mij als sociaal-democraat onacceptabel. We kunnen het niet laten gebeuren dat mensen aan de grillen van de markt en economie zijn overgeleverd. Het werken aan bestaanszekerheid voor álle Gouwenaars en het bestrijden van armoede ervaar ik als mijn grootste opdracht.

Met veel energie ga ik hiervoor in onze prachtige stad aan de slag en wil ik voor mensen het verschil maken. Ik kijk ernaar uit om m’n handen uit de mouwen te steken als lid van het college van BenW.”

Aftredend Wethouder Rogier Tetteroo over Oppelaar als opvolger: “Ik wens Jan Kees net zo’n fantastische tijd toe als die ik zelf heb gehad in het bestuur van onze mooie stad. In Jan Kees zie ik meer dan een waardig opvolger. Hij is een aimabel mens, met veel kennis en kunde, humor en vooral ook een mening. Hij staat voor z’n zaak en wil graag dingen bereiken. Ik wens hem daarbij alle succes!”

Fractievoorzitter Max de Groot: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Jan Kees als wethouder zich tot het uiterste zal inspannen voor onze stad en inwoners. Ik ben ontzettend blij dat we met Jan Kees een Goudse opvolger in huis hebben, die in de korte tijd dat hij in de gemeenteraad actief is, heeft laten zien tussen de mensen te staan.”

Voorzitter van de PvdA Gouda, Bram van Welie: “We zijn als bestuur erg blij met Jan Kees als opvolger. Jan Kees is een slimme en sociale man die op nuchtere wijze handen en voeten geeft aan zijn idealen en principes door elke keer weer – in verbinding met  de ander – op zoek te gaan naar beleid dat onze samenleving eerlijker en duurzamer maakt: een sociaal-democraat in hart en nieren.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.