Rotary schenkt 810 kinderboeken aan Boekfiets Gouda

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. In dat kader is er een fietsestafette om de clubs uit Nederland met elkaar te verbinden. Op zondag 19 maart rond 15u00 komt de fiets in Gouda aan!  Dan wordt in de Chocoladefabriek de Gouden spade aan Lia Donkers, de voorzitter van de RC Gouda overhandigd. Tevens doneert Rotary Gouda 810 boeken aan de boekfiets Gouda. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal een gedicht voordragen.

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op 28 januari werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar fietsestafette die in één jaar de 500 clubs in de zeven districten van Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. Het aandachtsgebied van het district Midden Nederland is: Onderwijs en Alfabetisering.

Op 19 maart om 15u00 arriveert de fiets vanuit Waddinxveen bij de Chocoladefabriek in Gouda. De Gouden Spade, die symbool staat voor ‘aanpakken’, zal worden overhandigd aan Lia Donkers, de voorzitter van Rotary Club Gouda.

Tevens doneert Rotary Gouda 810 Dolfje Weerwolfje boeken aan de Boekfiets Gouda. De Boekfiets Gouda draagt bij aan taalrijke omgeving voor alle kinderen en zorgt samen met de Brede School dat de boeken op de juiste plek terecht komen. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal aanwezig zijn met een gedicht.

Op 25 maart gaat de fietsestafette weer verder. Rotary Gouda rijdt de bakfiets met de Gouden Spade dan naar de Rotaryclub Krimpenerwaard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus, een oldtimer, heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand.