Rotary schenkt 810 kinderboeken aan Boekfiets Gouda

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. In dat kader is er een fietsestafette om de clubs uit Nederland met elkaar te verbinden. Op zondag 19 maart rond 15u00 komt de fiets in Gouda aan!  Dan wordt in de Chocoladefabriek de Gouden spade aan Lia Donkers, de voorzitter van de RC Gouda overhandigd. Tevens doneert Rotary Gouda 810 boeken aan de boekfiets Gouda. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal een gedicht voordragen.

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op 28 januari werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar fietsestafette die in één jaar de 500 clubs in de zeven districten van Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. Het aandachtsgebied van het district Midden Nederland is: Onderwijs en Alfabetisering.

Op 19 maart om 15u00 arriveert de fiets vanuit Waddinxveen bij de Chocoladefabriek in Gouda. De Gouden Spade, die symbool staat voor ‘aanpakken’, zal worden overhandigd aan Lia Donkers, de voorzitter van Rotary Club Gouda.

Tevens doneert Rotary Gouda 810 Dolfje Weerwolfje boeken aan de Boekfiets Gouda. De Boekfiets Gouda draagt bij aan taalrijke omgeving voor alle kinderen en zorgt samen met de Brede School dat de boeken op de juiste plek terecht komen. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal aanwezig zijn met een gedicht.

Op 25 maart gaat de fietsestafette weer verder. Rotary Gouda rijdt de bakfiets met de Gouden Spade dan naar de Rotaryclub Krimpenerwaard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.