Rotary schenkt 810 kinderboeken aan Boekfiets Gouda

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. In dat kader is er een fietsestafette om de clubs uit Nederland met elkaar te verbinden. Op zondag 19 maart rond 15u00 komt de fiets in Gouda aan!  Dan wordt in de Chocoladefabriek de Gouden spade aan Lia Donkers, de voorzitter van de RC Gouda overhandigd. Tevens doneert Rotary Gouda 810 boeken aan de boekfiets Gouda. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal een gedicht voordragen.

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op 28 januari werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar fietsestafette die in één jaar de 500 clubs in de zeven districten van Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. Het aandachtsgebied van het district Midden Nederland is: Onderwijs en Alfabetisering.

Op 19 maart om 15u00 arriveert de fiets vanuit Waddinxveen bij de Chocoladefabriek in Gouda. De Gouden Spade, die symbool staat voor ‘aanpakken’, zal worden overhandigd aan Lia Donkers, de voorzitter van Rotary Club Gouda.

Tevens doneert Rotary Gouda 810 Dolfje Weerwolfje boeken aan de Boekfiets Gouda. De Boekfiets Gouda draagt bij aan taalrijke omgeving voor alle kinderen en zorgt samen met de Brede School dat de boeken op de juiste plek terecht komen. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal aanwezig zijn met een gedicht.

Op 25 maart gaat de fietsestafette weer verder. Rotary Gouda rijdt de bakfiets met de Gouden Spade dan naar de Rotaryclub Krimpenerwaard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.