Sanne Keijzer wint met Oranje brons op WJK O.20

De meiden van Jong Oranje O.20, met GZC Donk-keepster Sanne Keijzer, zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het brons van Italië met 13-11. 

De ploeg van Bas de Jong kwam de dreun van de verloren halve finale tegen Spanje (14-4) uitstekend te boven. Vanaf het eerste fluitsignaal had Nederland het initiatief. Renee de Kleer scoorde een snelle manmeer en daarna liet midvoor Noa de Vries tweemaal haar krachtige rechterzwaaiarm spreken.

Met een goede verdediging en een overtuigende aanval denderde Oranje door. Robin Jutte scoorde van afstand de 4-2 waarna een sterke tweede periode volgde. Twee scherpe schoten van Lois de Vries en twee doelpunten van de jonge Pien Gorter (een fantastische handelingssnelheid) lieten Nederland uitlopen naar 8-5.

Vervolgens was het Aniek Roekevisch die na twee schitterende aanvallen als afmaker werd gevonden. Eerst was het Lola Moolhuiijzen die haar na een lange rush bediende en niet veel later was Renee de Kleer niet zelfzuchtig en liet zij Roekevisch na een slim passje de 10-6 scoren. Moolhuijzen zorgde vervolgens voor een heerlijke marge van vijf goals, waarna Nederland met super blocks en prachtige reddingen van keepster Daisy Logtens lang het doel schoon hield.

In de vierde periode schakelde Italië over op vechtpolo wat in het begin resultaat had. Roekevisch (manmeer) en Moolhuijzen (strafworp) lieten de voorsprong echter niet verder slinken. Met nog 1:27 minuut te spelen stond het 13-10 en kon er nog maar weinig mis gaan. Italië scoorde nog wel de 13-11, maar op de Nederlandse bank werd er al een klein feestje gevierd.

Het hele team sprong na afloop van vreugde in het water en jeugdbondscoach De Jong zag dat het goed was. Met schorre stem roemde hij zijn ploeg: “Dit is prachtig voor die meiden. Een groot deel heeft jarenlang hard gewerkt op de waterpolo academie en dat het dan voor velen op het laatste jeugdtoernooi leidt tot een medaille is natuurlijk fantastisch. Over het hele toernooi genomen waren we nog te wisselvallig, maar je ziet vanavond dat we een heel goed niveau kunnen halen. We hebben heel veel veerkracht en mentaliteit getoond. Daar ben ik misschien nog wel het meest trots op. We gaan er vanavond een mooi feestje van maken!”

Bas
Jeugdbondscoaches Eszter Györi en Bas de Jong

 

Resultaten WJK O.20

Vrijdag 15 september
3e/4e plaats: Nederland – Italië: 13-11
Periodestanden: 4-2, 5-3, 2-2, 2-4
Doelpunten Nederland: Aniek Roekevisch 3, Lola Moolhuijzen 2, Lois den Ouden 2, Noa de Vries 2, Pier Gorter 2, Robin Jutte 1, Renee de Kleer 1.

Donderdag 14 september
Halve finale: Spanje – Nederland: 14-4
Periodestanden: 4-1, 5-1, 3-1, 2-1
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 1, Robin Jutte 1, Feline Voordouw 1, Nina van de Geijn 1.

Woensdag 14 september
Kwartfinale: Amerika – Nederland: 16-17 (wns)
Periodestanden: 6-3, 2-5, 3-2, 2-3, 3-4
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 5, Lois den Ouden 3, Aniek Roekevisch 3, Feline Voordouw 2, Amalia Christodoulou 2, Renee de Kleer 1, Noa de Vries 1.

Dinsdag 12 september
Canada – Nederland: 9-17
Periodestanden: 3-4, 1-5, 4-4, 1-4
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 7, Lois den Ouden 3, Aniek Roekevisch 2, Noa de Vries 2, Nina van de Geijn 1, Silvanne Slot 1, Feline Voordouw 1.

Zondag 10 september
Nederland – Brazilië: 21-4
Periodestanden: 3-0, 5-1, 6-1, 7-2
Doelpunten Nederland: Nina van de Geijn 3, Lois den Ouden 3, Feline Voordouw 3, Aniek Roekevisch 2, Robin Jutte 2, Esmee Roijen 2, Amalia Christodoulou 2, Kila van der Veen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1.

Zaterdag 9 september
Nederland – Spanje: 10-12
Periodestanden: 3-1, 2-3, 2-3, 3-5
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1, Lois den Ouden 1, Feline Voordouw 1, Esmee Roijen 1, Amalia Christodoulou 1, Aniek Roekevisch 1, Robin Jutte 1, Sanne Keijzer 1.  

Vrijdag 8 september
Nederland – Griekenland: 11-14
Periodestanden: 2-3, 2-4, 4-5, 3-2
Doelpunten Nederland: Noa de Vries 5, Aniek Roekevisch 2, Feline Voordouw 2, Renee de Kleer 2.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot.