Bob Bronshoff
Advertorial Theater

Schouwburg-programmeur tipt De Kiesmannen en Veldhuis en Kemper

De Goudse Schouwburg heeft net een reeks uitverkochte voorstellingen van Youp van 't Hek en Bert Visscher achter de rug, en het nieuwe seizoen staat alweer in de startblokken. Ook de komende periode is er nog genoeg te beleven. Programmeur Alex Mooren tipt graag de voorstellingen van De Kiesmannen (10 mei) en Veldhuis & Kemper (19 mei) aan de lezers van ZoGouds.

schouwburg Veldhuis en Kemper staand.jpg

Hou Dat Vast

Geen cabaretvriendschap is zo groot als die tussen Veldhuis & Kemper, en gelukkig houden ze dat vast want hun voorstelling Hou Dat Vast komt terug naar Gouda. "Het is een prachtig programma dat vorig seizoen tot één van de hoogtepunten van het seizoen behoorde. Daarom houden wij de mannen nog één seizoen vast zodat je (nog een keer) kunt genieten van hun persoonlijke verhalen en prachtige liedjes", aldus Alex.

schouwburg De Kiesmannen.jpg  
De Kiesmannen

Een serieuzere voorstelling, maar eentje die je ook zeker niet mag missen, is De Kiesmannen. "De Kiesmannen maken politiek leuk. Ja echt! Wij zagen een van hun shows in een uitverkocht Paradiso en waren meteen verkocht door de mengeling van spoken word, muziek, cabaret en een paar quizjes tussendoor", vertelt Alex.

Dit jaar gaan ze voor het eerst op theatertournee en doen gelukkig ook Gouda aan. De Kiesmannen nemen je deze avond bij de hand en leiden je langs de rafelranden van de Europese bakermat. Kom langs en dompel je onder in een wervelende show vol muziek en humor.

Kijk op www.goudseschouwburg.nl om te zien wat er verder allemaal nog op het programma staat. Pak ook meteen de agenda want op 3 juni start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. Liefhebbers ontvangen rond 25 mei de nieuwe seizoensbrochure op de deurmat.


Meer nieuws

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Voetbal vandaag 11:10

Stan is the man bij Jodan Boys

Wat een knotsgekke wedstrijd was het zaterdag voor Jodan Boys tegen Woudenberg. Je bent de held van de wedstrijd wanneer je in de extra tijd van de extra tijd, het beslissende doelpunt maakt. Stan Griffioen deed dit!

Waterpolo gisteren 10:55

GZC Donk speelt zondag waterpolo-bekerfinale tegen ZV De Zaan

GZC Donk speelt zondag 3 maart om 16u00 in het Haagse Hofbad de bekerfinale tegen ZV De Zaan. Recentelijk won ZV De Zaan in een tumultueuze wedstrijd met 13-14 bij GZC Donk. Aan het begin van het seizoen won de Goudse ploeg de SuperCup in Alphen aan de Rijn door met 14-11 af te rekenen met ZV De Zaan.