Bob Bronshoff
Advertorial Theater

Schouwburg-programmeur tipt De Kiesmannen en Veldhuis en Kemper

De Goudse Schouwburg heeft net een reeks uitverkochte voorstellingen van Youp van 't Hek en Bert Visscher achter de rug, en het nieuwe seizoen staat alweer in de startblokken. Ook de komende periode is er nog genoeg te beleven. Programmeur Alex Mooren tipt graag de voorstellingen van De Kiesmannen (10 mei) en Veldhuis & Kemper (19 mei) aan de lezers van ZoGouds.

schouwburg Veldhuis en Kemper staand.jpg

Hou Dat Vast

Geen cabaretvriendschap is zo groot als die tussen Veldhuis & Kemper, en gelukkig houden ze dat vast want hun voorstelling Hou Dat Vast komt terug naar Gouda. "Het is een prachtig programma dat vorig seizoen tot één van de hoogtepunten van het seizoen behoorde. Daarom houden wij de mannen nog één seizoen vast zodat je (nog een keer) kunt genieten van hun persoonlijke verhalen en prachtige liedjes", aldus Alex.

schouwburg De Kiesmannen.jpg  
De Kiesmannen

Een serieuzere voorstelling, maar eentje die je ook zeker niet mag missen, is De Kiesmannen. "De Kiesmannen maken politiek leuk. Ja echt! Wij zagen een van hun shows in een uitverkocht Paradiso en waren meteen verkocht door de mengeling van spoken word, muziek, cabaret en een paar quizjes tussendoor", vertelt Alex.

Dit jaar gaan ze voor het eerst op theatertournee en doen gelukkig ook Gouda aan. De Kiesmannen nemen je deze avond bij de hand en leiden je langs de rafelranden van de Europese bakermat. Kom langs en dompel je onder in een wervelende show vol muziek en humor.

Kijk op www.goudseschouwburg.nl om te zien wat er verder allemaal nog op het programma staat. Pak ook meteen de agenda want op 3 juni start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. Liefhebbers ontvangen rond 25 mei de nieuwe seizoensbrochure op de deurmat.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.