Schuif jij vanavond aan bij de Stads-Iftar?

April 2023 is een bijzondere maand, omdat zowel Pasen als de Ramadan in deze maand vallen. Al jaren is er het wereldberoemde Goudse PaasOntbijt. Speciaal voor Gouda750jaar werd er in 2022 een avondmaaltijd gehouden,  voor en door Gouwenaars. Dat was een succes. De tweede Stads-Iftar is op 16 april na zonsondergang in Cultuurhuis Garenspinnerij

ramadan eten.jpg

Goudse Stadsiftar

Omdat de eerste editie vorig jaar met 175 bezoekers een groot succes was, organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij op zondag 16 april 2023 van 19u00-22u00 opnieuw de Goudse Stadsiftar. De deuren staan wagenwijd open voor iedereen die mee wil eten! Vanaf 12 jaar is iedereen van harte welkom.

Wat is een iftar?

De iftar is een vast onderdeel van de ramadan, het is de eerste maaltijd na zonsondergang, het moment dat het vasten wordt onderbroken. Deze maaltijd wordt vaak met familie en vrienden en buren genuttigd. Het is een moment dat mensen samen komen.

Eten, ontmoeten & verbinden

Bij de iftar gaat het om eten, ontmoeten en verbinden. Een Stadsiftar past goed in een stad als Gouda waar we steeds bruggen bouwen en samen zorgen voor een inclusieve stad. Tijdens deze tweede Goudse Stadsiftar komen Gouwenaars van verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar in contact. Samen eten verbindt en zo leer je elkaar kennen. 

Mee-eten?

Meld je aan via goudsestadsiftar@gmail.com. Dankzij onderstaande sponsors is de maaltijd geheel gratis!

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente GoudaCargillCultuurhuis Garenspinnerijbewoners van de asielboot en heel  veel andere vrijwilligers uit Gouda. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koningsdag vandaag 14:02

Zie hier het programma voor Koningsdag

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Ere wie ere toekomt vandaag 13:00

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.