Schuif jij vanavond aan bij de Stads-Iftar?

April 2023 is een bijzondere maand, omdat zowel Pasen als de Ramadan in deze maand vallen. Al jaren is er het wereldberoemde Goudse PaasOntbijt. Speciaal voor Gouda750jaar werd er in 2022 een avondmaaltijd gehouden,  voor en door Gouwenaars. Dat was een succes. De tweede Stads-Iftar is op 16 april na zonsondergang in Cultuurhuis Garenspinnerij

ramadan eten.jpg

Goudse Stadsiftar

Omdat de eerste editie vorig jaar met 175 bezoekers een groot succes was, organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij op zondag 16 april 2023 van 19u00-22u00 opnieuw de Goudse Stadsiftar. De deuren staan wagenwijd open voor iedereen die mee wil eten! Vanaf 12 jaar is iedereen van harte welkom.

Wat is een iftar?

De iftar is een vast onderdeel van de ramadan, het is de eerste maaltijd na zonsondergang, het moment dat het vasten wordt onderbroken. Deze maaltijd wordt vaak met familie en vrienden en buren genuttigd. Het is een moment dat mensen samen komen.

Eten, ontmoeten & verbinden

Bij de iftar gaat het om eten, ontmoeten en verbinden. Een Stadsiftar past goed in een stad als Gouda waar we steeds bruggen bouwen en samen zorgen voor een inclusieve stad. Tijdens deze tweede Goudse Stadsiftar komen Gouwenaars van verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar in contact. Samen eten verbindt en zo leer je elkaar kennen. 

Mee-eten?

Meld je aan via goudsestadsiftar@gmail.com. Dankzij onderstaande sponsors is de maaltijd geheel gratis!

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente GoudaCargillCultuurhuis Garenspinnerijbewoners van de asielboot en heel  veel andere vrijwilligers uit Gouda. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.