Simone de Bruin

Simone de Bruin geeft lezing over Indisch Verleden in Het Vijfde Huis

Simone de Bruin schreef het boek ‘Indisch Verleden’. Aanvankelijk voor haar familie, maar al snel bemerkte zij hoeveel het verhaal teweeg bracht ook bij anderen. Aangemoedigd door haar oom Arie, vertelt zij het verhaal over culturele verschillen en verbinding. Dat doet De Bruin zondag 11 februari van 15u00-16u30 in Het Vijfde Huis aan de Jac. P. Thijsselaan 45.

“Toen wij in 1950 naar Nederland kwamen, was er geen ruimte voor ons verhaal. Nederland had genoeg aan zichzelf.” Dit zijn de woorden van Arie Claassen, nu 91 jaar.

Familie is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de bloedband, de genen en het collectieve familiegeheugen. Trauma. Verlies. Afscheid. Wijsheid. Liefde. Alles zit in het geheugen. Zo ontstaan familiepatronen. Het verhaal van ‘Indisch Verleden’ gaat niet alleen over oorlog, het kamp, armoede en het grote zwijgen. Het gaat veel meer over veerkracht, saamhorigheid en de verbondenheid van een familie.

Simone de Bruin schreef het boek ‘Indisch Verleden’ aanvankelijk voor haar familie, maar al snel bemerkte zij hoeveel het verhaal teweeg bracht ook bij anderen. Aangemoedigd door haar oom Arie, vertelt zij het verhaal over culturele verschillen en verbinding. Opdat er weer ruimte ontstaat. En gezien de huidige uitdagingen waar onze maatschappij nu voor staat, is dat hard nodig. Opdat we weer verbinding met elkaar kunnen maken.

Simone geeft zondag 11 februari van 15u00-16u30 weer een lezing. Dit keer in Het Vijfde Huis. Heb je interesse? Meld je dan aan: Hati Saya. Mijn Hart | LEZING.

Meer informatie: Simone de Bruin, www.praktijkhatisaya.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.