Stadsgesprek in Van Noord: inspiratie voor inclusieve stad

Bewoners van Gouda worden op 9 mei van 17u45 tot 20u30 uitgenodigd in het Ontmoetingscentrum Van Noord. Dit om samen te eten, elkaar te ontmoeten en in gesprek te zijn over de vraag: “Hoe maken we Gouda nog inclusiever voor iedereen?”

Een inclusieve stad is een plek waar veel verschillende mensen elkaar tegenkomen en waar iedereen zich overal welkom voelt. Er bestaan al veel mooie initiatieven in Gouda waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waardoor verschillen overbrugd worden. Denk aan samen tuinieren in de buurtmoestuinen, de taalcafés waar nieuwkomers Nederlands kunnen oefenen, de wijkeethuizen in de ontmoetingscentra… en nog veel meer!

Word jij daar ook enthousiast van? Kom dan op 9 mei naar Van Noord, dan ga je in groepjes de bestaande en nieuwe ideeën verder uitwerken zodat Gouda nog inclusiever wordt voor iedereen.

Het doel van dit Stadsgesprek is ontmoeting tussen inwoners van Gouda met verschillende achtergronden en inspiratie opdoen voor activiteiten die Gouda nog mooier en inclusiever maken. Aan het einde van de avond zijn er nieuwe contacten gelegd en ideeën ontstaan voor bestaande en nieuwe initiatieven in de stad.  

Het Stadsgesprek is gratis voor de deelnemers. Aanmelden kan via de website gouda.nl of bij Tsjalline Boorsma (beleidsmedewerker inclusie): tsjalline.boorsma@gouda.nl

Programma Stadsgesprek 9 mei

17.45 : Ontvangst met een drankje in Ontmoetingscentrum Van Noord

18.00 : Samen eten

18.30 : Start programma: inleiding door trainers

19.00 : In groepjes vragen bespreken

19.40 : Wisselen van tafel

19.45 : Ronde 2

20.15 : Nabespreken onder leiding van de trainers

20.30 : Vooruitblik en afsluiting

Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.