Stadsgesprek in Van Noord: inspiratie voor inclusieve stad

Bewoners van Gouda worden op 9 mei van 17u45 tot 20u30 uitgenodigd in het Ontmoetingscentrum Van Noord. Dit om samen te eten, elkaar te ontmoeten en in gesprek te zijn over de vraag: “Hoe maken we Gouda nog inclusiever voor iedereen?”

Een inclusieve stad is een plek waar veel verschillende mensen elkaar tegenkomen en waar iedereen zich overal welkom voelt. Er bestaan al veel mooie initiatieven in Gouda waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waardoor verschillen overbrugd worden. Denk aan samen tuinieren in de buurtmoestuinen, de taalcafés waar nieuwkomers Nederlands kunnen oefenen, de wijkeethuizen in de ontmoetingscentra… en nog veel meer!

Word jij daar ook enthousiast van? Kom dan op 9 mei naar Van Noord, dan ga je in groepjes de bestaande en nieuwe ideeën verder uitwerken zodat Gouda nog inclusiever wordt voor iedereen.

Het doel van dit Stadsgesprek is ontmoeting tussen inwoners van Gouda met verschillende achtergronden en inspiratie opdoen voor activiteiten die Gouda nog mooier en inclusiever maken. Aan het einde van de avond zijn er nieuwe contacten gelegd en ideeën ontstaan voor bestaande en nieuwe initiatieven in de stad.  

Het Stadsgesprek is gratis voor de deelnemers. Aanmelden kan via de website gouda.nl of bij Tsjalline Boorsma (beleidsmedewerker inclusie): tsjalline.boorsma@gouda.nl

Programma Stadsgesprek 9 mei

17.45 : Ontvangst met een drankje in Ontmoetingscentrum Van Noord

18.00 : Samen eten

18.30 : Start programma: inleiding door trainers

19.00 : In groepjes vragen bespreken

19.40 : Wisselen van tafel

19.45 : Ronde 2

20.15 : Nabespreken onder leiding van de trainers

20.30 : Vooruitblik en afsluiting

Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, Gouda


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.