Mozaiek Wonen

Start bouw 156 sociale huurwoningen ‘De Koploper’

Wethouder Rogier Tetteroo heeft dinsdag 13 december officieel het startsein gegeven voor de bouw van appartementengebouw ‘De Koploper’ in Gouda. De nieuwbouw bestaat uit 156 sociale huurwoningen en is onderdeel van het project Spoorzone Gouda. Rogier Tetteroo, wethouder wonen in Gouda, gaf letterlijk het startsein met een stationsfluit. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in juni 2024 opgeleverd.

Krapte

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt  appartementengebouw ‘De Koploper’. De nieuwbouw is van Mozaïek Wonen en de ontwikkeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Gouda en Dura Vermeer.

Rogier Tetteroo: “Dit zijn de eerste woningen die gebouwd worden in de Spoorzone. Daarmee is dit gebouw een echte ‘Koploper’ Met de huidige krapte op de woningmarkt, zijn deze betaalbare sociale huurwoningen meer dan welkom.”

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Voor Mozaïek Wonen is dit ons grootste en hoogste appartementengebouw ooit. Extra bijzonder! En dat op deze plek. De woningen worden energiezuinig en betaalbaar. Hiermee realiseren we mooie woningen voor Gouda. Hard nodig in een tijd waar veel mensen een woning zoeken. Ik ben erg blij dat we nu van start zijn gegaan met de bouw.”

Brede doelgroep

De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een brede doelgroep geschikt. Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer: “Samen met Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda maken wij stedelijk en betaalbaar wonen in de binnenstad mogelijk. We bouwen op een zeer complexe locatie met weinig ruimte en veel verkeer. Een uitdaging die we met trots zijn aangegaan.”

Ipse de Bruggen

Zorgorganisatie Ipse de Bruggen gaat 30 woningen huren van Mozaïek Wonen voor haar cliënten, en levert zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). De bewoners hebben grote mate van zelfstandigheid. Er is 24 uurszorg aanwezig. Op de begane grond komt een ruimte voor dagbesteding en trainingsdoeleinden. Mensen die interesse hebben om in deze woningen te wonen, kunnen via de website van Ipse de Bruggen hun belangstelling kenbaar maken.

De Koploper

‘De Koploper’ is de naam van een trein met een verhoogde doorloopkop aan het begin en het einde van het treinstel. Boven in de kop zit de machinist. Daaronder kan je van het ene naar het volgende treinstel lopen, wanneer deze onderling gekoppeld zijn. De eerste treinstellen kwamen in 1977 in dienst. De tussen 1983 en 1994 gebouwde treinen rijden nog dagelijks over het Nederlandse spoorwegnet. Een toepasselijke naam voor een gebouw dat naast het spoor komt te staan. En ook het ontwerp van het gebouw laat een verhoogde kop zien. 

Interesse in een woning?

Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan alvast in op WoningNet en maak een profiel aan voor de regio Midden-Holland. Ongeveer zes tot negen maanden voor de oplevering van de woningen wordt gestart met de verhuur op WoningNet. Houd dus WoningNet goed in de gaten. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.