Mozaiek Wonen

Start bouw 156 sociale huurwoningen ‘De Koploper’

Wethouder Rogier Tetteroo heeft dinsdag 13 december officieel het startsein gegeven voor de bouw van appartementengebouw ‘De Koploper’ in Gouda. De nieuwbouw bestaat uit 156 sociale huurwoningen en is onderdeel van het project Spoorzone Gouda. Rogier Tetteroo, wethouder wonen in Gouda, gaf letterlijk het startsein met een stationsfluit. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in juni 2024 opgeleverd.

Krapte

Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt  appartementengebouw ‘De Koploper’. De nieuwbouw is van Mozaïek Wonen en de ontwikkeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Gouda en Dura Vermeer.

Rogier Tetteroo: “Dit zijn de eerste woningen die gebouwd worden in de Spoorzone. Daarmee is dit gebouw een echte ‘Koploper’ Met de huidige krapte op de woningmarkt, zijn deze betaalbare sociale huurwoningen meer dan welkom.”

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Voor Mozaïek Wonen is dit ons grootste en hoogste appartementengebouw ooit. Extra bijzonder! En dat op deze plek. De woningen worden energiezuinig en betaalbaar. Hiermee realiseren we mooie woningen voor Gouda. Hard nodig in een tijd waar veel mensen een woning zoeken. Ik ben erg blij dat we nu van start zijn gegaan met de bouw.”

Brede doelgroep

De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een brede doelgroep geschikt. Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer: “Samen met Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda maken wij stedelijk en betaalbaar wonen in de binnenstad mogelijk. We bouwen op een zeer complexe locatie met weinig ruimte en veel verkeer. Een uitdaging die we met trots zijn aangegaan.”

Ipse de Bruggen

Zorgorganisatie Ipse de Bruggen gaat 30 woningen huren van Mozaïek Wonen voor haar cliënten, en levert zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). De bewoners hebben grote mate van zelfstandigheid. Er is 24 uurszorg aanwezig. Op de begane grond komt een ruimte voor dagbesteding en trainingsdoeleinden. Mensen die interesse hebben om in deze woningen te wonen, kunnen via de website van Ipse de Bruggen hun belangstelling kenbaar maken.

De Koploper

‘De Koploper’ is de naam van een trein met een verhoogde doorloopkop aan het begin en het einde van het treinstel. Boven in de kop zit de machinist. Daaronder kan je van het ene naar het volgende treinstel lopen, wanneer deze onderling gekoppeld zijn. De eerste treinstellen kwamen in 1977 in dienst. De tussen 1983 en 1994 gebouwde treinen rijden nog dagelijks over het Nederlandse spoorwegnet. Een toepasselijke naam voor een gebouw dat naast het spoor komt te staan. En ook het ontwerp van het gebouw laat een verhoogde kop zien. 

Interesse in een woning?

Heb je interesse in een woning? Schrijf je dan alvast in op WoningNet en maak een profiel aan voor de regio Midden-Holland. Ongeveer zes tot negen maanden voor de oplevering van de woningen wordt gestart met de verhuur op WoningNet. Houd dus WoningNet goed in de gaten. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koningsdag vandaag 14:02

Zie hier het programma voor Koningsdag

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Ere wie ere toekomt vandaag 13:00

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.