Stichting Gouda Schoon stopt ermee

Stichting Gouda Schoon, de stichting die afvalverwerking voor ondernemers in de binnenstad regelde, stopt ermee. Deze binnenstadondernemers moeten vanaf 1 januari 2023 een contract afgesloten hebben met een nieuwe aanbieder. Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun bedrijfsafval. De gemeente vindt een schone en toegankelijke binnenstad belangrijk. Daarom kunnen ondernemers die hun afval niet goed afvoeren een boete krijgen.

Ondergrondse container voor restafval en voor glas. Voor de container staat in mozaïek 'zak in bak'.

Tijdelijk afvaloverslagpunt Vosseburchkade

Remondis is een van de aanbieders waar ondernemers mee in zee kunnen. Zij halen afval gescheiden op in elektrische bakfietsen. Deze bakfietsen legen zij in containers op het parkeerterrein aan de Vosseburchkade. Deze locatie is tijdelijk. De gemeente zoekt op dit moment naar een andere, vaste plek waar de bakfietsen geleegd kunnen worden.

Even geen glasophaalservice ondernemers

Tussen kerst en oud en nieuw wordt het glas van de (met name horeca)ondernemers niet meer opgehaald. Zij kunnen tijdelijk terecht in de glasbakken die door inwoners gebruikt worden. Om te zorgen dat de bakken niet overvol raken, leegt de gemeente ze deze dagen extra vaak.

Duurzaam is belangrijk

De gemeente adviseert ondernemers uit de binnenstad voor een duurzame oplossing te kiezen. Zo zijn ze goed voorbereid op de plannen om de zware vrachtwagens en benzine- en dieselauto’s uit de binnenstad te weren.

Schone en toegankelijke binnenstad

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun bedrijfsafval. De gemeente vindt een schone en toegankelijke binnenstad belangrijk. Daarom kunnen ondernemers die hun afval niet goed afvoeren een boete krijgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.