Afval milieu schoonmaak 5 jun. 2024 08:28

Het lijkt steeds erger te worden

Het lijkt met de week erger te worden met de straatvuilnis in de Goudse binnenstad. Kijk maar eens naar de foto's van binnenstadbewoners Paul Abels en Lennart van Gastel, genomen in hun straat en vlak voor hun deur.

Afval milieu schoonmaak 31 mei 2024 18:56

Uitdrukplaten voor peuken op prullenbakken mede dankzij idee van inwoners

De komende weken gaat Cyclus namens de gemeente 30 afvalbakken in de binnenstad van een uitdrukplaat voor peuken voorzien. Doel is om het aantal peuken op straat in het centrum te verminderen. Het initiatief hiervoor kwam van twee inwoners die vorig jaar een opruimactie voor peuken hebben gehouden. 

Afval milieu schoonmaak 18 mei 2024 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie. 

Afval milieu schoonmaak 15 mei 2024 14:37

Vogels doen zich tegoed aan voedselresten in plastic afval

Vogels en andere dieren doen zich tegoed aan de voedselresten in de plastic afvalbergen in de stad. Zo constateerde ook binnenstadbewoner Paul Abels op zijn bijna dagelijkse rondgang door de stad.  

Advertorial Afval milieu schoonmaak 14 mei 2024 08:19

Mobiele Milieustraat komt naar je toe

Bij de Mobiele Milieustraat kun je gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Advertorial Afval milieu schoonmaak 12 apr. 2024 18:54

De Mobiele Millieustraat komt weer naar je toe

De Mobiele Millieustraat komt volgende week weer naar je toe! Hier kun je (gratis) verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Denk bijvoorbeeld aan hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. De Mobiele Milieustraat staat van april tot en met oktober iedere derde volle week van de maand op vier locaties in Gouda van 9u30 tot 15u30.

Afval milieu schoonmaak 23 mrt. 2024 10:01

Steek jij vandaag ook de handen uit de mouwen voor een schoon Gouda?

Steek jij vandaag ook de handen uit de mouwen voor een schoon Gouda? Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart zorgen we er samen voor dat de stad mooi opgeruimd is aan het begin van de lente. Help ook een handje mee en maak er een leuke dag van samen met familie, vrienden en buren!

Afval milieu schoonmaak 20 mrt. 2024 10:30

Meld het als je een lachgasfles vindt

Lachgasflessen belanden regelmatig op straat of bij het restafval. Dat is zeer gevaarlijk, want lachgasflessen kunnen ontploffen onder druk. Na het doen van een melding, mag je de lachgasfles wel tijdelijk veiligstellen, uit de buurt van speeltuinen en uit het zicht van kinderen.

Afval milieu schoonmaak 6 mrt. 2024 15:57

Groene Hart Rekenkamer voert onderzoek uit naar realisatie Ecopark

De realisatie van het project Ecopark, de vervanging van het huidige afvalbrengstation, is vertraagd en de kosten vallen flink hoger uit. De gemeenteraad heeft daarom de Groene Hart Rekenkamer verzocht een onderzoek uit te voeren.

Advertorial Afval milieu schoonmaak 6 mrt. 2024 12:33

Het is de Week van de Afvalhelden

Het is de Week van de Afvalhelden. In Gouda zetten medewerk(st)ers van Cyclus zich dagelijks in voor het inzamelen van afval. Deze week zetten we hen in het zonnetje. Bij wind en regen, ‘s nachts en op feestdagen: het werk van de AfvalHelden gaat altijd door.

Afval milieu schoonmaak 4 mrt. 2024 15:44

Afvalmedewerk(st)ers in het zonnetje tijdens Week van de AfvalHelden

Of het nu stormt, stortregent of de mussen van het dak vallen van de hitte, onze afvalhelden gaan altijd door. Zonder hen zou onze gemeente een stuk minder schoon zijn. Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart zet ook de gemeente Gouda haar afvalmedewerkers in het zonnetje. Het is dan in heel Nederland weer Week van de AfvalHelden.  

Afval milieu schoonmaak 17 feb. 2024 11:40

Afvalbrengstation is vanaf vandaag weer open

De werkzaamheden aan het afvalbrengstation aan de Goudkade zijn bijna voorbij. Vanaf vandaag, zaterdag 17 februari, kun je er weer terecht. Maar maak voordat je langsgaat, wel eerst even een afspraak.

Advertorial Afval milieu schoonmaak 14 feb. 2024 08:00

Hierom moet PMD in doorzichtige zak zitten

Na het inzamelen van het PMD, gaat het naar een overslag. Hier kijkt men of er geen ander afval tussen het PMD zit. Als het in een zwarte plastic zak zit, ziet men niet wat er in de zak zit en kan het onterecht afgekeurd worden. Daarom moet PMD in een doorzichtige zak zitten.

Afval milieu schoonmaak 26 jan. 2024 19:30

Pilot om zwerfafval en grofvuil rond afvalcontainers terug te dringen

De fractie van de PvdA Gouda heeft aan het college gevraagd of in navolging van de gemeente Roosendaal in Gouda een proef gedaan kan worden om bij afvalcontainers waar vaak grofvuil en/of afvalzakken worden bijgeplaatst maatregelen te nemen om dit probleem aan te pakken.

Afval milieu schoonmaak 7 jan. 2024 12:25

Afvalbrengstation Goudkade vanaf maandag tijdelijk gesloten

Door werkzaamheden is het afvalbrengstation aan de Goudkade in Gouda gesloten vanaf aanstaande maandag 8 januari tot en met vrijdag 16 februari 2024. In deze periode kun je je afval kwijt bij het Grondstoffenplein van Waddinxveen aan de Coenecoop 53. Je kunt hiervoor een afspraak blijven maken via de app of de website van Cyclus.

Afval milieu schoonmaak 4 jan. 2024 11:11

Jeroen de Vries waarnemend directeur Cyclus 

Met ingang van 19 januari 2024 vervult Jeroen de Vries tijdelijk de rol van directeur, naast zijn huidige functie als  manager Logistiek en Ontwikkeling. Jeroen de Vries neemt tijdelijk de plek in van Linda Boot, die per 1 februari 2024 benoemd is als algemeen directeur van RET N.V.

Afval milieu schoonmaak 26 dec. 2023 11:39

Wijzigingen inzameldagen en openingstijden milieu straten rond feestdagen

Tijdens de feestdagen in december en januari zijn er wijzigingen in de inzameling van huishoudelijk afval en de openingstijden van de milieustraten. Op feestdagen zamelt Cyclus geen huishoudelijk afval in. Voor maandag 25 december, dinsdag 26 december 2023 en maandag 1 januari 2024 geldt een inhaaldag. Dit kan een andere dag zijn dan je gewend bent. 

Afval milieu schoonmaak 18 dec. 2023 11:23

Gouwenaars moeten afval tijdelijk naar Waddinxveen brengen

De fundering van het Ecopark in Gouda moet verstevigd worden. Tijdens deze werkzaamheden kan het Ecopark niet gebruikt worden door de inwoners van Gouda. Om de Gouwenaars te helpen, stelt de gemeente Waddinxveen haar Grondstoffenplein ter beschikking. De inwoners van Gouda gaan van 8 januari tot en met 16 februari 2024 gebruikmaken van het Grondstoffenplein in Waddinxveen.

Afval milieu schoonmaak 11 dec. 2023 11:48

Wethouders doen praktijkervaring op als vuilnismannen

Wethouders Michel Klijmij-Van der Laan en Thierry van Vugt deden maandag praktijkervaring op als vuilnismannen bij Cyclus. Ze liepen en reden een rondje mee met Rik en Rik van Cyclus.

Afval milieu schoonmaak 8 dec. 2023 09:00

Gouwenaars krijgen nieuwe milieupas voor toegang afvalcontainers 

In de gemeente Gouda worden de verzamelcontainers voor het aanbieden van restafval, PMD en GFT+E in november en december 2023 voorzien van een nieuwe paslezer. Inwoners ontvangen voorafgaand aan de werkzaamheden een brief van Cyclus met een nieuwe milieupas en meer informatie. 

Afval milieu schoonmaak 21 okt. 2023 07:00

Wat doen we met al die bladeren?

De herfst is weer begonnen. Het jaargetijde waarin de 'r' weer in de maand zit en de blaadjes weer van de bomen vallen. De gemeente Gouda en Cyclus zijn bezig om de bladeren op te ruimen, maar vraagt daarbij ook de hulp van de Gouwenaars.