Afval milieu schoonmaak 22 aug. 2023 17:06

PvdA Gouda maakt zich zorgen over risico’s ontploffende lachgascilinders

De fractie van de PvdA Gouda maakt zich zorgen over de risico’s van ontploffende lachgascilinders in de vuilnisauto’s van Cyclus met alle risico’s daarvan voor het personeel. Ook in afvalenergiecentrales kunnen dergelijke cilinders alsnog ook ontploffen met alle risico’s en schades die daardoor veroorzaakt kunnen worden.

Advertorial Afval milieu schoonmaak 14 aug. 2023 18:45

Wat doe je met een lege pizzadoos?

Heerlijk, zo’n lekkere pizza margherita van de pizzeria. Maar wat doe je nu met de lege pizzadoos? Als de pizzadoos schoon en droog is, dus vrij van etensresten, kun je je pizzadoos bij het oud papier doen. Zit er veel vet op de doos, dan hoort hij bij het restafval. Prego!

Afval milieu schoonmaak 31 jul. 2023 11:11

Cyclus voorkomt grote incidenten bij inzameling beschadigde accu's en batterijen

Bij Cyclus zijn het afgelopen jaar meerdere accu’s en batterijen aangetroffen in het huishoudelijk afval bij het inzamelen met inzamelvoertuigen. Door adequaat handelen van de Cyclus-medewerkers zijn grote incidenten voorkomen. Wel had dit voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Afval milieu schoonmaak 14 jul. 2023 13:16

Gemeente gaat bovengrondse PMD containers weghalen

Op een aantal plekken in Gouda staan bovengrondse PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) containers voor algemeen gebruik. Om een aantal redenen gaat de gemeente Gouda deze PMD-containers weer weghalen.

Afval milieu schoonmaak 5 jul. 2023 13:31

College schetst duurdere scenario’s over afbouw Ecopark

Voor de afbouw van het nieuwe afvalbrengstation Ecopark zijn er in hoofdlijnen drie scenario’s mogelijk: stoppen met de bouw van het Ecopark, doorgaan met de fundering op poeren of een constructie op palen. Er zit een verschil in de scenario’s: in hoeveel geld het kost, in hoe snel de bouw af kan zijn en hoe groot de risico’s zijn. Zo schetst het college van Gouda.

Afval milieu schoonmaak 20 jun. 2023 15:03

College op bezoek bij Cyclus NV

Het college van burgemeester en wethouders was dinsdag op bezoek bij de Goudse afvalinzamelaar Cyclus NV. Het college werd door onder andere directeur Linda Boot bijgepraat over de uitdagingen van de zero emissie zone en over stadslogistiek. Burgemeester Pieter Verhoeve moest daarbij zelf(s) in actie komen.

Afval milieu schoonmaak 18 jun. 2023 06:30

Cyclus komt afval deze zomer weer extra vroeg ophalen

Het is volop zomer! Het is warm. Zeker ook voor de afvalverzamelaars. Wil je daarom je minicontainer of PMD-zak tot en met september voor 6u30 aanbieden? Als het warmer dan 27 graden wordt, start Cyclus NV namelijk vroeger met de afvalinzameling. Zo zijn de medewerkers voor de piek in de hitte klaar. Dank je wel, namens de afvalverzamelaars.

Afval milieu schoonmaak 9 jun. 2023 12:09

PvdA wil gratis ophalen grofvuil niet beëindigen, maar in beperkte mate handhaven

De PvdA fractie Gouda vraagt of het college bereid is de proef met het gratis ophalen van grofvuil op aangepaste wijze toch te continueren in plaats van de proef grotendeels te beëindigen. Het college is van mening dat de proef om dit in de gehele stad te doen niet tot betere scheiding heeft geleid en ook het illegaal dumpen niet verminderde.

Afval milieu schoonmaak 1 mei 2023 17:42

Oplevering afvalbrengstation vertraagd, kosten miljoenen hoger

De bouw en oplevering van het afvalbrengstation Ecopark is flink vertraagd. Duidelijk is ook dat de kosten fors hoger uitvallen. Dit brengt voor de gemeente Gouda keuzes met zich mee wat betreft de afbouw, kosten en financiële effecten. Voor waar een ieder nu zijn afval kan brengen, is een oplossing gevonden.

Afval milieu schoonmaak 31 mrt. 2023 07:00

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Afval milieu schoonmaak 30 mrt. 2023 18:23

Oplevering Ecopark vertraagd, kosten miljoenen hoger

De realisatie van het Ecopark is gestart. Inmiddels is duidelijk dat de oplevering van het Ecopark is vertraagd en dat de kosten fors hoger uitvallen. Dit brengt voor de gemeente Gouda keuzes met zich mee wat betreft de afbouw, kosten en financiële effecten.

Afval milieu schoonmaak 19 mrt. 2023 13:03

Dit is het resultaat van één uur peuken (op)ruimen

Dit is het resultaat van één uur peuken opruimen in de binnenstad van Gouda. Zo'n dertig Gouwenaars hebben zaterdag de straten peukenvrij gemaakt tijdens de Opschoondag. Gouda peukenvrij. Wil je geen viespeuk zijn, gooi hem dan niet op straat.

Afval milieu schoonmaak 17 mrt. 2023 11:41

Peuk in ’t bakkie, een makkie!

Wie om zich heen kijkt, ziet dat er in de straten van het centrum van Gouda ontelbaar veel sigarettenpeuken op straat liggen. Peuken zijn de meest voorkomende vorm van zwerfafval ter wereld en vergaan nooit, met alle vervuilende gevolgen van dien. Tijd om actie te ondernemen vonden enkele buurtbewoners in de Turfmarkt. Eén sigarettenpeuk vervuilt 1000 liter water, maak Gouda peukenvrij!  

Afval milieu schoonmaak 17 mrt. 2023 11:00

Help jij mee aan een schone stad?

Gouda doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Zo zorgen we ervoor dat de stad mooi opgeruimd is aan het begin van de lente. Help jij ook een handje mee? Maak er een leuke dag van, samen met familie, vrienden en buren en fris uw eigen wijk eens op. Aanmelden kan via de website van Nederland Schoon.

Afval milieu schoonmaak 16 feb. 2023 12:28

Cyclus verzamelt 36.000 kg aan zomerse opblaasartikelen

Tijdens een proef om zomerse opblaasartikelen apart in te zamelen op milieustraten heeft Cyclus in Gouda en de Goudse regio zo’n 3.600 kg aan plastic materiaal opgeleverd. Dit materiaal werd grondstof voor tuinslangen, slippers en schoenzolen.

Afval milieu schoonmaak 26 jan. 2023 10:49

Gemeente doet voorlopig niets aan lozingen afvalwater in grachten

De museumschepen in het Goudse binnenhavenmuseum en zeker zes woningen in de binnenstad zijn niet aangesloten op het riool. Hierdoor komen nog altijd lozingen van drollen, toiletpapier en wasmiddelresten in het water van de Goudse grachten. De PVDA Gouda stelde hierover de nodige vragen aan het college. De gemeente laat nu weten een onderzoek te kunnen doen naar de kosten, maar dat een oplossing mogelijk niet haalbaar is.

Afval milieu schoonmaak 17 jan. 2023 16:00

Zoveel kerstbomen zijn er ingezameld in Gouda

Op woensdag 11 januari was het weer zover: oude kerstbomen verzamelen en inleveren voor een ‘zakcentje’. Ook dit jaar was het een groot succes in Gouda. 

Afval milieu schoonmaak 31 dec. 2022 12:36

Cyclus: bewaar rond deze dagen je afval thuis

Rond de jaarwisseling sluit afvalophaaldienst Cyclus verschillende verzamelcontainers voor papier, PMD en textiel. Dit vanwege de veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. De afsluiting duurt van 29 december tot en met 2 januari. Verzoek van Cyclus: bewaar rond deze dagen je afval thuis.

Afval milieu schoonmaak 29 dec. 2022 09:42

Stichting Gouda Schoon stopt ermee

Stichting Gouda Schoon, de stichting die afvalverwerking voor ondernemers in de binnenstad regelde, stopt ermee. Deze binnenstadondernemers moeten vanaf 1 januari 2023 een contract afgesloten hebben met een nieuwe aanbieder. Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun bedrijfsafval. De gemeente vindt een schone en toegankelijke binnenstad belangrijk. Daarom kunnen ondernemers die hun afval niet goed afvoeren een boete krijgen.

Afval milieu schoonmaak 20 dec. 2022 17:26

Wijzigingen inzameling afval rondom feestdagen

Tijdens de feestdagen in december en januari zijn er wijzigingen in de inzameling van huishoudelijk afval en de openingstijden van de milieustraten. 

Afval milieu schoonmaak 1 dec. 2022 16:26

Proef inzameling huishoudelijk afval met waterstof aangedreven voertuig

In november is Cyclus samen met E-Trucks Europe, binnen het H2RenT-project, een proef gestart om met een  waterstof aangedreven voertuig huishoudelijk afval in te zamelen. Cyclus zet dit voertuig drie maanden lang in ter vervanging van een bestaand voertuig dat rijdt op fossiele brandstof. Het doel van deze proef is om ervaring op te doen met een voertuig dat wordt aangedreven door waterstof. Het waterstofvoertuig wordt ingezet op routes in de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.