mboRijnland

Studenten mboRijnland actief als boa bij gemeenteraadsverkiezingen in Gouda

mboRijnland studenten van Orde & Veiligheid komen op 16 maart in actie om de gemeente Gouda te helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na de succesvolle samenwerking vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen worden studenten opnieuw ingezet als boa.

Boa's in Gouda en Alphen

In Alphen en Gouda zien 107 eerste- en tweedejaarsstudenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid (HTV) verdeeld over 46 stemlokalen erop toe dat het stemmen ordelijk en zonder problemen verloopt. De werkzaamheden richten zich vooral op het vervullen van de rol als gastheer/gastvrouw, aanwijzingen geven rondom het parkeren, het managen van de wachtrij en melding maken van incidenten.

Praktische instructie

Niels Vroege is docent HTV en vanuit mboRijnland coördinator voor de stembureaus in Alphen aan den Rijn: “De afgelopen weken hebben de studenten naast de praktische instructie ook les gekregen over de verkiezingen, hoe de gemeenteraad in elkaar zit en wie er mag stemmen. We zijn trots om als school aan zo'n belangrijk evenement te kunnen bijdragen. Mocht u deze studenten zien staan, spreek ze gerust even aan. Ze staan u graag te woord!“  
Een van de eerstejaars studenten HTV: “Voor mij is het de eerste keer dat ik in de openbare ruimte in functie aan het werk ben. Een nieuwe ervaring, waar ik erg veel zin in heb.” 

Beveiliging in Leiden

In Leiden komen 44 studenten van de opleiding Beveiliging in actie. Daarnaast doen 13 kandidaten van de opleiding Coördinator Beveiliging (CB) examen tijdens de verkiezingen. Irbis Wieffering, docent Beveiliging mboRijnland: “In Leiden zijn we op maandag en dinsdag al aanwezig op vier locaties. Op woensdag komen daar nog vier locaties bij. Het afnemen van examens is vorig jaar goed bevallen. Daarom hebben we besloten dat dit jaar opnieuw te doen tijdens de verkiezingen. Het is een geweldige praktijkomgeving, waar de studenten moeten inspelen op onverwachte situaties.” 

Over mboRijnland  

mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 11 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.  

Op de frontfoto: studenten HTV mboRijnland, vlnr Luca, Lucas en Amber.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ere wie ere toekomt vandaag 13:00

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.