mboRijnland

Studenten mboRijnland actief als boa bij gemeenteraadsverkiezingen in Gouda

mboRijnland studenten van Orde & Veiligheid komen op 16 maart in actie om de gemeente Gouda te helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na de succesvolle samenwerking vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen worden studenten opnieuw ingezet als boa.

Boa's in Gouda en Alphen

In Alphen en Gouda zien 107 eerste- en tweedejaarsstudenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid (HTV) verdeeld over 46 stemlokalen erop toe dat het stemmen ordelijk en zonder problemen verloopt. De werkzaamheden richten zich vooral op het vervullen van de rol als gastheer/gastvrouw, aanwijzingen geven rondom het parkeren, het managen van de wachtrij en melding maken van incidenten.

Praktische instructie

Niels Vroege is docent HTV en vanuit mboRijnland coördinator voor de stembureaus in Alphen aan den Rijn: “De afgelopen weken hebben de studenten naast de praktische instructie ook les gekregen over de verkiezingen, hoe de gemeenteraad in elkaar zit en wie er mag stemmen. We zijn trots om als school aan zo'n belangrijk evenement te kunnen bijdragen. Mocht u deze studenten zien staan, spreek ze gerust even aan. Ze staan u graag te woord!“  
Een van de eerstejaars studenten HTV: “Voor mij is het de eerste keer dat ik in de openbare ruimte in functie aan het werk ben. Een nieuwe ervaring, waar ik erg veel zin in heb.” 

Beveiliging in Leiden

In Leiden komen 44 studenten van de opleiding Beveiliging in actie. Daarnaast doen 13 kandidaten van de opleiding Coördinator Beveiliging (CB) examen tijdens de verkiezingen. Irbis Wieffering, docent Beveiliging mboRijnland: “In Leiden zijn we op maandag en dinsdag al aanwezig op vier locaties. Op woensdag komen daar nog vier locaties bij. Het afnemen van examens is vorig jaar goed bevallen. Daarom hebben we besloten dat dit jaar opnieuw te doen tijdens de verkiezingen. Het is een geweldige praktijkomgeving, waar de studenten moeten inspelen op onverwachte situaties.” 

Over mboRijnland  

mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 11 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.  

Op de frontfoto: studenten HTV mboRijnland, vlnr Luca, Lucas en Amber.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.