Theater Na de Dam zoekt spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis zoeken Goudse spelers en Goudse Tweede Wereldoorlog-verhalen voor Theater Na de Dam op 4 en 5 mei.

De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis gaan onderzoek doen naar de geschiedenis van Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog. De twee culturele organisaties zijn opzoek naar verhalen die zullen dienen als inspiratie voor een voorstelling.

Denk aan mensen die zelf nog de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hun verhaal willen delen aan jongeren, maar dat mogen ook mensen zijn die uit tweede hand een bijzonder verhaal kennen.

Daarnaast worden ook jongeren gezocht die de voorstelling willen maken en spelen. Zie de oproepen hieronder.

Verhalen gezocht!

Heb jij een verhaal over de Tweede Wereldoorlog wat je wilt delen? Meld je voor 10 april aan door een e-mail te sturen naar Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl. De uitkomst van die gesprekken en het onderzoek worden de basis voor de voorstelling die jongeren zelf gaan spelen op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei.

Spelers (15-18 jaar) gezocht!

Wil jij in gesprek met mensen die hun oorlogsverhalen met jou willen delen, om er theater van te maken? De uitkomst van die gesprekken en het onderzoek worden de basis voor de voorstelling die jij zelf gaat spelen op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei. In een korte, intensieve repetitieperiode maken de initiatiefnemers een voorstelling onder begeleiding van Tania Christina – een ervaring die je normaal nooit meer gaat vergeten. Ben jij de speler die ze zoeken? Meld je voor 10 april aan bij Reinier via WhatsApp: +31641300506.

Theater Na de Dam is een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis en wordt gesteund door het VSB Fonds en de Graaf Floris Prijs.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus, een oldtimer, heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.