Swing Gouda

Tot en met Pinksteren mix van wolkenvelden en zon, max. 20°C.

Vrijdag krijgen wij naast een aantal wolkenveldjes ook flinke zonnige perioden. Het blijft droog. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind, windkracht 2 à 3 Beaufort wordt het opnieuw circa 18°C.

Het droge en overwegend zonnige weer houdt ook zaterdag aan en de aangevoerde lucht wordt nog iets warmer. Het kan in de Goudse regio 20°C worden, dankzij een matige naar oost ruimende wind (windkracht 3 Beaufort).

Zondag (Eerste Pinksterdag) zijn er aanvankelijk nog flinke zonnige perioden. In de loop van de middag raakt het vanuit een noordelijke richting bewolkt, wanneer een zwak koufront onze regio bereikt. Het blijft droog en het wordt nog maximaal 20°C.  De wind krimpt in de loop van de dag van oost naar noordoost en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Maandag (Tweede Pinksterdag) is er een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. Ook dan blijft het droog. Het is met een maximumtemperatuur van 16°C gevoelig frisser. De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Na Pinksteren wordt het zonnig en laat de temperatuur een stijgende tendens zien. Bij een zwakke tot matig noordoostenwind, later oostenwind stijgt de maximumtemperatuur naar een zomerse waarde van om en nabij 25°C op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het ziet er dus naar uit dat juni, de eerste maand van de meteorologische zomer in zomerse sferen van start gaat.

De Goudse Hofsteden(dagen)

Het weer ziet er dus goed uit voor de Hofstedendagen op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni. De “Weerclub Gouda” is op beide dagen te bezoeken op het Weerplein van de kinderboerderij De Goudse Hofsteden tussen 11u00 en 16u00.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.