AS Media

Vluchtende automobilist met politie in kielzog rijdt fietser aan

De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige automobilist uit Gouda na een korte achtervolging aangehouden bij De Wissel in de wijk Goverwelle. De bestuurder van het voertuig wordt verdacht van meerdere strafbare feiten. Tijdens de vluchtpoging werd door de verdachte een 49-jarige fietser uit Gouda aangereden op de Gouderaksedijk. De fietser raakt daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

In het kader van een lopend onderzoek reden agenten begin van de avond achter een auto aan. Dit liep uit op een achtervolging. De auto van de verdachte crashte uiteindelijk op De Wissel. Twee geparkeerde voertuigen, een personenauto en een bestelbus, liepen schade op door de crash van op de vlucht geslagen automobilist. Ook een politieauto raakte licht beschadigd. Niemand raakte bij de achtervolging en crash gewond.

De bestuurder kon worden aangehouden en is overgebracht naar een politiebureau. Voor de fietser, een 49-jarige man uit Gouda, kwam een ambulance ter plaatse waarna hij vervoerd werd naar het ziekenhuis.

De politie deed op beide locaties uitgebreid sporenonderzoek.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.