Parole, Pieter van Vliet
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Wachtlijst voor informatiebijeenkomst glasisolatie in wijkcentrum Van Noord

De wil en must om te verduurzamen en maatregelen te nemen om te bezuinigen op energiekosten is groot. Zo blijkt ook maar weer bij het aantal inschrijvingen voor een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners van 2804 over glasisolatie vanavond (woensdag 30 november) in ontmoetingcentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal. De bijeenkomst zit bomvol, er is zelfs een wachtlijst (aangemaakt).  

De bijeenkomst is een vervolg op de eveneens zeer drukbezochte duurzaamheidsdag in maart van dit jaar, gehouden door bewonersorgansiatie/energiecoöepratie WijkEnergie2804. Er waren toen veel vragen over glasisolatie. Vandaar deze aparte bijeenkomst: glasisolatie is namelijk een effectieve maatregel.

Er is meestal relatief veel warmteverlies bij ramen en een goede glasisolatie betekent dus een directe besparing op de energierekening én geeft meer warmtecomfort en minder geluidsbelasting. Lees meer op   https://www.we2804.nl/acties/glasisolatie/ .


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.