Leger des Heils

Warm Welkom in Warme Kamers van Gouda

Hoge energierekening en moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Ook in Gouda hebben we WARME KAMERS waar je overdag terecht kunt om even op te warmen, een praatje te maken. Zoals bijvoorbeeld in ontmoetingscentrum Van Noord, de ‘oude bieb’ bij winkelcentrum Bloemendaal. Warm welkom! Zie hieronder het overzicht van alle Warme Kamers in Gouda.

warme kamers leger des heils in-gouda.png

Koud thuis? Kom er warm bij zitten. Leger des Heils opent overdag de deuren van meer dan honderd buurthuiskamers zodat jij in de koude maanden tóch kunt besparen op je energierekening. In Gouda zijn dat er inmiddels twaalf. Samen met andere organisaties zorgt Leger des Heils voor Warme Kamers bij iedereen in de buurt.

Waarom 'Warme Kamers'?

We leven in dure tijden. Omdat het prijsplafond van de energierekening pas eind januari op de rekening te voelen is, zullen veel mensen thuis de verwarming en lampen niet aan willen zetten. Het Leger des Heils wil hen niet in de kou laten zitten. Daarom gaan de buurthuiskamers elke dag open. Om te studeren, om een (gratis) kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen. Onder de naam 'Warme Kamers' willen de Goudse organisaties, verenigd in onder meer IN-Gouda, ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.