Water- en erfgoedborrel in een van de oudste panden van Gouda

Op initiatief van het Gouds Watergilde vond het eerste Water & Erfgoedcafé plaats. Het café is bedoeld om op een gezellige manier informele contacten tussen actieve Gouwenaars mogelijk te maken op het gebied van water en erfgoed.

Het café vond plaats in het middeleeuwse tapijthuis - het oude atelier van kunstenaar Menno Meijer – op de Motte in Gouda. 

Het café werd geopend met drie korte speeches. Henk Vereijken sprak namens het Watergilde, de initiatiefnemer van het café. Makelaar Menno Klein ging kort in op de verkoop van dit bijzondere pand en landschapsarchitect Kees Ykema belichte het ontstaan en potentie van de intieme vaarroute in Gouda.

De zeepkist bood ruimte aan korte boodschappen van andere sprekers, waaronder wethouder van Vugt, die het initiatief aanmoedigde. "Goedbezochte eerste editie Water & Erfgoed Café in Tapijthuis. Mooi dat partijen in stad elkaar opzoeken om ons prachtige water en erfgoed nog beter te benutten en beleven", aldus Van Vugt.

Het was een goed bezochte en geanimeerde bijeenkomst.

De volgende bijeenkomst vindt medio november plaats in weer een ander monumentaal pand aan het water.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Mobiele Milieustraat komt volgende week naar je toe

Bij de Mobiele Milieustraat kun je gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier. Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.