Mozaiek Wonen

Wauw: veel nieuwe woningen dit jaar!

Op 14 februari las ik in de krant ‘Totale woningtekort in 2025 opgelopen tot ongeveer 400.000’. Dat de woningnood groot was wist ik natuurlijk en ook dat we moeten bouwen, bouwen, bouwen. Maar denkt u ook weleens ‘waar wonen al die mensen die wachten op een woning dan nu eigenlijk?’

Ik doe dat ook, met een knoop ik mijn maag. Kortgeleden organiseerden wij een kijkdag voor ons  nieuwbouwproject Zuidelijke Stempel Oost in Gouda.

Daar kwam ik Tina tegen, een alleenstaande moeder met drie kinderen. Ze kwam kijken naar haar nieuwe 
woning. Nu woont ze met haar kinderen bij haar moeder. Gezellig, maar ook erg krap en zonder woontoekomst.

Ik zag haar ogen stralen toen ze me vertelde dat ze had gezien dat het stapelbed van haar kinderen ook echt ging passen!

Tina rijdt al weken langs de bouwplaats om naar de voortgang te kijken, want nadat wij klaar zijn met bouwen, bouwt zij verder. Dan start haar nieuwe leven met een eigen woning in een wijk die haar thuis wordt.

Daarom bouwen wij door - dit jaar ruim 400 nieuwe woningen - om zoveel mogelijk mensen aan een woning te 
helpen. Maar vooral om sterke wijken te maken in alle dorpen en steden waar we actief zijn. Zodat kinderen veilig opgroeien, mensen zich kunnen ontwikkelen en senioren gezond ouder mogen worden.

En dat doen we samen: samen met u, met onze huurders, met onze collega’s en samenwerkingspartners.

Anne ter Steege, Directeur- bestuurder Mozaiek Wonen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.