We krijgen weersverbetering

Na een paar natte (herfst)weken, krijgen we een weersverbetering. Donderdag, vrijdag en zaterdag is het (vrij) zonnig en droog met zomerse middagtemperaturen. 

Vanmiddag is het geheel bewolkt en valt er af en toe een bui, mogelijk met onweer. De droge perioden zijn wel van langere duur. De noordwesten neemt in de loop van de dag verder in kracht toe en wordt in de loop van de middag vrij krachtige tot krachtig, windkracht 5 tot 6 Beaufort. Er is tevens kans op zware windstoten, met snelheden tot 80 kilometer per uur. Het wordt vanmiddag hooguit 18 graden Celsius.

Vanavond en de in de nacht naar maandag houden de buien aan. Het windveld trekt weg in noordelijke richting. De temperatuur daalt naar waarden rond 14 graden Celsius in de Goudse regio. Maandag overdag zet zich een weersverbetering in. De zon laat zich weer vaker zien, maar er vallen ook nog een aantal buien. Het wordt een graad warmer dan zondag. De noordwestenwind is vlagerig en over het algemeen matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Ook dinsdag waait het aanvankelijk nog matig, dan uit een westelijke richting. De zon is van tijd tot tijd aanwezig, maar de bewolking  overheerst. De wind neemt in de loop van de middag in kracht af en wordt overwegend zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De maximumtemperatuur ligt in de Goudse regio rond 19 graden Celsius.

Woensdag wordt de weersverbetering echt goed zichtbaar. De luchtdruk(grafiek) laat een stijgende lijn zien en de nog aanwezige buien trekken in de loop van de ochtend het land uit. Met flinke zonnige perioden en weinig wind wordt het circa 23 graden Celsius in het Groene Hart. De overwegend westelijke wind is dan matig, windkracht 3 Beaufort.

Donderdag, vrijdag en zaterdag is het (vrij) zonnig en droog met zomerse middagtemperaturen. De maxima liggen tussen 25 en 27 graden Celsius. Pas in de loop van zaterdagavond zou er vanuit het westelijke richting weer een front met een aantal buien onze regio kunnen passeren. Donderdag waait er een matige zuidoostenwind, windkracht 3 Beaufort. Vrijdag en zaterdag is de wind zuidwestelijk en matig, windkracht 3 Beaufort.

Vanaf volgende week zondag wordt het hoogstwaarschijnlijk licht wisselvallig bij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. In de middagen wordt het dan circa 22 of 23 graden Celsius.

Uitgebreide weerdata van 11 weerstations in de Goudse regio zijn te zien op: Weerdata Goudse weerstations

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels vandaag 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.