WC Bloemendaal
Advertorial Gouda 750 jaar

Wees er snel bij: Gouda750-jaar tassen zijn bijna uitverkocht

Deze drie dames stonden deze week in Winkelcentrum Bloemendaal met exclusieve tassen! Tijdens Gouda750jaar waren in en rondom Winkelcentrum Bloemendaal 85 hangende vlaggen en wat staande baniervlaggen. Deze dames hebben daarvan prachtige Gouda750 shopper-tassen gemaakt. De tassen zijn te koop voor €5,- per stuk in Ontmoetingscentrum Van Noord en het bedrag gaat naar een goed doel. Wil jij er ook een? Wees er snel bij, want op=op!

gouda750 vlaggen van noord goed doel tafel.jpg

Nieuwe bestemming

Veel oude Gouda750jaar vlaggen krijgen een nieuwe bestemming. Een groep enthousiaste vrijwilligers verwerkt vlaggenstof van Gouda 750 tot tassen en andere producten ten bate van twee kleinschalige Goudse goede doelen: kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Dierenweide Goverwelle. Dit doen zij elke dinsdagochtend in Ontmoetingscentrum Van Noord. De mooi gekleurde vlaggenstof wordt nu hergebruikt en zodoende wordt duurzaamheid gecombineerd met het werken voor goede doelen.

Achtergrond

Het begon allemaal met Michel van Kesteren, de voormalige centrummanager van winkelcentrum Bloemendaal. Hij zat met 84 ‘Gouda 750’-vlaggen en 9 grote banieren, die in en om het winkelcentrum hadden gehangen. Weggooien was geen optie! Hij zocht daarom contact met de makers van de vlaggenlijnen die eerder dit jaar in Ontmoetingscentrum Van Noord de rood/witte vlaggetjes genaaid hadden.

De groep naaisters was direct enthousiast om van de vlaggen shoppers te maken die vervolgens weer door het winkelend publiek gebruikt konden worden voor hun wekelijkse boodschappen in het winkelcentrum, de plek waar de vlaggen al die maanden gehangen hadden.

gouda750 vlaggen van noord goed doel naaitafel.jpg

Voor het goede doel

Eén van de makers opperde het idee de opbrengst van de tassen aan een goed doel te schenken. Dit idee werd direct omarmd door de andere vrijwilligers als ook door de winkeliersvereniging.

De vrijwilligers hebben twee lokale goede doelen uitgekozen: de Kinderboerderij en de Dierenweide Goverwelle. Ze denken dat beide doelen juist nu, in de wintermaanden, wel wat extra financiële steun kunnen gebruiken. Het feit dat de opbrengst naar deze doelen gaat zorgt ervoor dat de vrijwilligers extra gemotiveerd zijn.

Van elke verkochte tas (of ander product) gaat de opbrengst in zijn geheel naar Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Dierenweide Goverwelle.

Voor deze twee doelen willen de vrijwilligers zich graag extra inzetten. Knippen, spelden, zomen, een dagdeel extra achter de naaimachine, het maakt niet uit; ze gaan als een trein!

Ze hebben ook voor ogen dat deze twee goede doelen héél hard een financiële injectie kunnen gebruiken voor dierenartsrekeningen, voer en hooi et cetera...

pand ontmoetingscentrum van noord.jpg

Sponsoren

Ook nu weer kunnen de makers van de vlaggenlijnen terecht in Ontmoetingscentrum Van Noord. Op de begane grond is een ruimte met 4 grote werktafels. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door Kwadraad Maatschappelijk Werk, zodat de makers alle ruimte hebben om de grote lappen stof te verwerken.

Zo is Winkelcentrum Bloemendaal de financiële sponsor, Kwadraad Maatschappelijk werk de sponsor van de werkruimte en de makers vormen het operationele team.

Onlangs heeft ook CVV De Jodan Boys hun vlaggen aan de vrijwilligers afgestaan voor verwerking, ten bate van de twee goede doelen.

Verkoopinformatie

De tassen zijn voorlopig uitsluitend te koop bij Ontmoetingscentrum Van Noord voor € 5,-.


Meer nieuws

Actie vandaag 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente vandaag 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.