WC Bloemendaal
Advertorial Gouda 750 jaar

Wees er snel bij: Gouda750-jaar tassen zijn bijna uitverkocht

Deze drie dames stonden deze week in Winkelcentrum Bloemendaal met exclusieve tassen! Tijdens Gouda750jaar waren in en rondom Winkelcentrum Bloemendaal 85 hangende vlaggen en wat staande baniervlaggen. Deze dames hebben daarvan prachtige Gouda750 shopper-tassen gemaakt. De tassen zijn te koop voor €5,- per stuk in Ontmoetingscentrum Van Noord en het bedrag gaat naar een goed doel. Wil jij er ook een? Wees er snel bij, want op=op!

gouda750 vlaggen van noord goed doel tafel.jpg

Nieuwe bestemming

Veel oude Gouda750jaar vlaggen krijgen een nieuwe bestemming. Een groep enthousiaste vrijwilligers verwerkt vlaggenstof van Gouda 750 tot tassen en andere producten ten bate van twee kleinschalige Goudse goede doelen: kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Dierenweide Goverwelle. Dit doen zij elke dinsdagochtend in Ontmoetingscentrum Van Noord. De mooi gekleurde vlaggenstof wordt nu hergebruikt en zodoende wordt duurzaamheid gecombineerd met het werken voor goede doelen.

Achtergrond

Het begon allemaal met Michel van Kesteren, de voormalige centrummanager van winkelcentrum Bloemendaal. Hij zat met 84 ‘Gouda 750’-vlaggen en 9 grote banieren, die in en om het winkelcentrum hadden gehangen. Weggooien was geen optie! Hij zocht daarom contact met de makers van de vlaggenlijnen die eerder dit jaar in Ontmoetingscentrum Van Noord de rood/witte vlaggetjes genaaid hadden.

De groep naaisters was direct enthousiast om van de vlaggen shoppers te maken die vervolgens weer door het winkelend publiek gebruikt konden worden voor hun wekelijkse boodschappen in het winkelcentrum, de plek waar de vlaggen al die maanden gehangen hadden.

gouda750 vlaggen van noord goed doel naaitafel.jpg

Voor het goede doel

Eén van de makers opperde het idee de opbrengst van de tassen aan een goed doel te schenken. Dit idee werd direct omarmd door de andere vrijwilligers als ook door de winkeliersvereniging.

De vrijwilligers hebben twee lokale goede doelen uitgekozen: de Kinderboerderij en de Dierenweide Goverwelle. Ze denken dat beide doelen juist nu, in de wintermaanden, wel wat extra financiële steun kunnen gebruiken. Het feit dat de opbrengst naar deze doelen gaat zorgt ervoor dat de vrijwilligers extra gemotiveerd zijn.

Van elke verkochte tas (of ander product) gaat de opbrengst in zijn geheel naar Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Dierenweide Goverwelle.

Voor deze twee doelen willen de vrijwilligers zich graag extra inzetten. Knippen, spelden, zomen, een dagdeel extra achter de naaimachine, het maakt niet uit; ze gaan als een trein!

Ze hebben ook voor ogen dat deze twee goede doelen héél hard een financiële injectie kunnen gebruiken voor dierenartsrekeningen, voer en hooi et cetera...

pand ontmoetingscentrum van noord.jpg

Sponsoren

Ook nu weer kunnen de makers van de vlaggenlijnen terecht in Ontmoetingscentrum Van Noord. Op de begane grond is een ruimte met 4 grote werktafels. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door Kwadraad Maatschappelijk Werk, zodat de makers alle ruimte hebben om de grote lappen stof te verwerken.

Zo is Winkelcentrum Bloemendaal de financiële sponsor, Kwadraad Maatschappelijk werk de sponsor van de werkruimte en de makers vormen het operationele team.

Onlangs heeft ook CVV De Jodan Boys hun vlaggen aan de vrijwilligers afgestaan voor verwerking, ten bate van de twee goede doelen.

Verkoopinformatie

De tassen zijn voorlopig uitsluitend te koop bij Ontmoetingscentrum Van Noord voor € 5,-.


Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.