Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

panden museum de moriaan.jpg
 
De relatie tussen Gouda’s rijkdommen ten tijde van de West-Indische en Oost-Indische compagnie is de inspiratie geweest voor het object dat geëxposeerd gaat worden. Miriam Piña: "Als tiener verwonderde ik me al over die vreemde keramische pijpdelen in de grond van de tuin van mijn ouders op Aruba. Weinig Gouwenaars weten dat kleipijpen betaalmiddelen waren waarmee slaven werden aangekocht. Langs vele kuststreken in de wereld, vindt men onder meer Goudse pijpdelen. Wisten wij dat goudse pijpen als betaalmiddel dienden voor de handel in slaven?"
 
Mee helpen aan het tot stand komen van de tentoonstelling?
"Helaas komt uitbuiting van mensen nog steeds voor. Het is niet alleen een stukje geschiedenis dat uitgelicht wordt op deze dag. Dit gaat ons allen nog steeds aan. Daarom wil ik jullie graag betrekken om het object te maken."
 
Kleipijpen maken? Papieren bloemen knippen/vouwen?
Miriam Piña en anderen werken op de komende zaterdagen 3 en 10 juni van 10u00 tot 13u00 in de Walvis aan dit kunstproject.

Meld je aan bij dit project! Of stuur een mailtje naar Miriam miriam@beeldstroom.nl

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.