Werken in de horeca en detailhandel? Dit is je kans!

Koken in een restaurant, bedienen in een café, meewerken in een hotel, je klanten in het nieuw steken in een kledingwinkel. Als je dit altijd al hebt gewild, heb je nu de kans om aan de slag te gaan. De mogelijkheden in de Goudse horeca en detailhandel zijn immers plenty.  

Ondernemers worstelen met de bezetting. Nu de horeca sinds kort weer open is, kampen veel Goudse horecazaken met een personeelstekort. Voor de horeca geldt sinds vrijdag 25 februari weer de reguliere openingstijden. Cafés, restaurants en discotheken mogen weer open tot 4u00 ’s nachts. En de Gouwenaars zoeken met dit mooie voorjaarsweer de terrassen weer. Daarmee ligt de volgende uitdaging voor horecaondernemers er duimendik bovenop: hoe kom ik aan personeel. Dat is voor de Goudse horeca, na de leegloop door de coronapandemie, sowieso heel erg lastig. Hetzelfde geldt voor de detailhandel.

Puzzelen met bezetting

Veel Goudse ondernemers worstelen hier mee. “De crux zit hem voornamelijk in het feit dat afmeldingen door de maatregelen vaak last minute zijn. Wanneer je alle roosters rond denkt te hebben, gooit een besmetting al snel roet in het eten”, aldus een Goudse ondernemer. “Het wordt vooral in de weekenden lastig gemaakt, dit zijn de drukkere dagen voor onze branche. Vorige week hadden we vier full-timers thuis zitten door corona, dat was beslist geen makkelijke opgaaf”, vertelt de horecaman.

Stadsbreed

In Gouda voeren we momenteel via de media en via bedrijven actie om inwoners te motiveren om aan de slag te gaan bij Goudse bedrijven, zoals de horeca. Daarvoor is stadsbreed een samen- en wisselwerking aangegaan met het platform Gouda-Werkt.nl. Met name om de horeca en de detailhandel in Gouda te ondersteunen in het zoeken naar personeel. Gouda Werkt is bedoeld om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen.

Gouda Werkt

Gouda Werkt is een gratis platform voor alle bedrijven in Gouda. Zij kunnen daarop  geheel kosteloos al hun vacatures laten plaatsen. “Gouda Werkt heeft als doel om bedrijven en inwoners van Gouda bij elkaar te brengen. Door inwoners meer lokaal te laten werken, draagt het platform bij aan de reductie van het woon-werkverkeer en de bevordering van de sociale cohesie en de lokale economie in de stad”, zo verklaart Theo Krins voorzitter van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG). De SBG heeft deze actie samen met Gouda Onderneemt  en de gemeente Gouda geïnitieerd. ,,We willen de Goudse ondernemers een handje helpen, omdat de situatie ons aan het hart gaat.’’

Makkelijker maken

,,Het is voor Goudse ondernemers best lastig om nieuw personeel te vinden. Vaak zetten ze wel een vacature op de eigen website, maar zo’n bericht heeft niet veel bereik. Het platform Gouda Werkt met een eigen website moet het makkelijker maken’’, zo legt Jurgen van der Hoeven van Gouda Werkt uit.

Vacatures op platform

Verschillende ondernemers hebben inmiddels al vacatures op het platform geplaatst. Neem bijvoorbeeld Café Central, Gouda Cheese Experience en het ondernemersechtpaar Sharon en Lennart van Gastel met vier Goudse zaken (Keck, boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis, LFGouda en Het Museumcafé). 

Femke van Munster van Gouda Cheese Experience: “Bij ons leer je het verhaal van en achter de Goudse kaas kennen. Van de melk, de koe, de productie, de geschiedenis, van alles. Wij staan met onze vacatures ook op Gouda-Werkt.nl, want we zitten te springen om goed personeel. Dus snel aan de slag om je sollicitatie te schrijven en door te mailen…”

Winkelcentrum Bloemendaal

Maar nogmaals: Gouda Werkt werkt niet alleen voor de binnenstad van Gouda. Ook veel bedrijven in de (buiten)wijken en in de winkelcentra hebben een plekje op het platform. Zoals Tim’s Shoes, een schoenenwinkel gevestigd in Winkelcentrum Bloemendaal. In de collectie vind je schoenen voor het hele gezin; dames-, heren- en kinderschoenen. Ben je op zoek naar casual of juist iets sportiefs, bij Tim's Shoes kun je van alles vinden. “Ook een baan. Wij zoeken een parttime-verkoopster”, aldus Danielle Smit van Tim’s Shoes.

De bedoeling is dat het platform de komende maanden groter gaat worden. Van der Hoeven: ,,Op social media bereiken we steeds meer mensen. Dat is goed om te zien. We hebben het nog niet veel bekendheid gegeven, maar dat gaat wel gebeuren. Ook via en met behulp van een gezamenlijke campagne met alle bekende Goudse media.’’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.