Wethouders openen wandelroute Oude Cleywech tijdens Hofstedendagen

Thierry van Vugt en zijn inmiddels afgezwaaide collega Rogier Tetteroo openden zaterdagmorgen gezamenlijk de Hofstedendagen 2023. De opening vond plaats door het onthullen van het bord wat verwijst naar de wandelroute Oude Cleywech.

 

De wethouders verrichtten de openingshandeling op de kruising van de Bloemendaalseweg en de Groenhovenweg (nabij de manage).

De borden zullen gedurende de Hofstededagen geplaatst worden. Via de te downloaden app krijg je historische achtergrond informatie van een aantal van de mooie hofsteden aan de voormalige “Cleywech”.

Iedereen is van harte uitgenodigd om als een van de eerste ook deze cultuurhistorische wandelroute te ervaren.

Wandeling via XPLRE app

In samenwerking met Gemeente Gouda en de Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg (VBB), is de XPLRE app voorzien van een wandeling langs Ridder van Catsweg en Bloemendaalseweg. De wandeling voorziet de lezer van allerlei (historische) informatie over dit historische stuk Gouda. Download de app via Google Playstore of Apple App store. De app is te vinden onder de naam “XPLRE Gouda” en de wandeling heet “De oude Cleywech”

Het volledige programma van de Hofstedendagen 2023 is te vinden op: www.goudsehofstedendagen.nl/optredens-2


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.