Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Wie pakt de titel in Eredivisie Waterpolo, GZC Donk of De Zaan?

De finale is aangebroken in de Eredivisie Waterpolo. Vrijdag barst de eindstrijd los. Zowel bij de heren als de dames maken GZC Donk en ZV De Zaan in een best-of-three uit wie de schaal omhoog mag tillen. Te beginnen in het Goudse Groenhovenbad waar ze veel bezoekers verwachten. Zo worden er 250 extra zitplaatsen gecreëerd.

"We huren 250 extra stoelen voor in het bad. Tribunes huren en neerzetten, zoals een paar jaar geleden bij het OKT, was niet meer mogelijk", zo vertelt Helga Vermeulen van GZC Donk.

"De extra stoelen worden geplaatst achter het doel aan de horeca-kant en onder de tribune aan beide kanten van en naast de jurytafel", zo vult Vermeulen aan.

Nieuwe landskampioenen

Feit is dat er nieuwe landskampioenen komen. De dames van GZC Donk onttroonden vorige week in de halve finale Polar Bears en bij de mannen schakelde de club uit Gouda regerend kampioen Het Ravijn al in de kwartfinale uit.

Dat zowel bij de mannen als de vrouwen GZC Donk en ZV De Zaan in de finale staan, is geen grote verrassing. In de competitie eindigden zij ook al bovenaan. Bij de heren verzamelde GZC Donk de meeste punten, bij de dames was dat ZV De Zaan.

De prijzenkast van ZV De Zaan puilt inmiddels al behoorlijk uit dit seizoen. Zowel de Zaanse mannen als de vrouwen wonnen de KNZB Beker en de Supercup. Toch is het geen abc'tje dat zij ook de titel en dus de 'treble' winnen. Een echte favoriet is lastig aan te wijzen.

De damesfinalisten troffen elkaar vijf keer eerder dit seizoen. Twee keer was GZC Donk de betere (in de competitie), maar de ploeg van Mick van den Bree won drie keer in bekerverband.

Bij de heren speelden GZC Donk en ZV De Zaan dit seizoen pas twee keer tegen elkaar. Beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd. Wat dat betreft kan het thuisvoordeel dus wel eens beslissend worden. Mocht het op een derde wedstrijd uitdraaien, dan is die bij de heren in Gouda en bij de dames in Zaandam. Op vrijdag en zaterdag zijn de finales wel aan elkaar gekoppeld. Vrijdag is het Groenhovenbad het strijdtoneel, zaterdag verplaatsen de finalisten zich naar de Zaanse Slag.

Finales Eredivisie

Vrijdag 12 mei

Heren
19:15 uur GZC Donk – ZV De Zaan | Livestream
Scheidsrechters: Van der Loo en Zwart

Dames
20:45 uur GZC Donk - ZV De Zaan | Livestream
Scheidrechters: Van Duijnen en Evers

Zaterdag 13 mei

Heren
16:00 uur ZV De Zaan – GZC Donk | Livestream
Scheidsrechters: De Jong en Dutilh-Dumas

Dames
18:00 ZV De Zaan - GZC Donk | Livestream
Scheidsrechters: Gransjean en Zwart

Zondag 14 mei (indien nodig)

Heren
15:00 uur GZC Donk – ZV De Zaan | Livestream
Scheidsrechters: n.n.t.b.

Dames
18:00 uur ZV De Zaan – GZC Donk | Livestream
Scheidsrechters: n.n.t.b.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.