Gert Visser

WiFi

Een familielid vertelde mij ooit dat hij met wat vrienden in een dag naar Zuid-Limburg fietste, ruim 200 kilometer verderop. Het waren de jaren vijftig. Op oude fietsen zonder versnellingen. 

Om vijf uur in de ochtend vertrokken en ‘s-avonds bij een boer aangekomen in Berg en Terblijt. Ik vroeg hoe de fietsroute was voorbereid. Nauwelijks, was het antwoord, gewoon naar het zuiden en de borden volgen. En bij de boer slapen in het hooi. Zij hadden een heerlijke vakantie.

Ik dacht eraan toen wij in het najaar een fiets huurden op ons luxe vakantieadres in de Achterhoek. Keus te over, voornamelijk elektrische fietsen. ‘Je kunt zeker 80 kilometer fietsen met een volle batterij’, zei de mevrouw van de verhuur. We kregen een kaart mee voor de diverse fietsknooppunten in de regio.

Onderweg kwamen we mensen tegen die ondanks de duidelijke kaarten toch nog de weg dreigden kwijt te raken omdat de fietscomputer een andere richting aangaf. We zagen zelfs een echtpaar dat de smartphone erbij had gepakt en aan het googelen was geslagen. Fietskaart, fietscomputer, een iPhone en toch niet weten of je rechts of links moet.

Toen we terugkeerden bij de receptie van het luxe vakantiepark hoorde ik wat klaagzangen bij de receptie. Er was herrie rond het huisje van grasmaaiers, een huisje was niet goed schoon gemaakt en komen de broodjes morgenochtend wel op tijd. O ja, ook het WiFi-signaal was ook niet sterk genoeg!

Ik dacht aan mijn familielid met zijn vrienden in het hooi van Berg en Terblijt. 

Hoezo WiFi …

Gert Visser


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.