Zero Emissie Stadslogistiek zone per 1 januari 2025 in Gouda

De Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) gaat op 1 januari 2025 in Gouda in. De ZES-zone in Gouda is een bepaald gebied in de binnenstad waarbinnen alleen emissievrije voertuigen (zonder uitstoot van schadelijke stoffen door de uitlaat) mogen rijden.

Het gaat om alle bestel- en vrachtauto’s die goederen vervoeren. Bij de RDW zijn die bekend onder de voertuigcategorieën N1, N2 en N3. Denk aan voertuigen die gebruikt worden voor de bevoorrading van winkels, kantoren en bouwplaatsen en de levering van pakjes aan consumenten en bedrijven, bestelauto’s van service- en verhuisbedrijven, maar ook aan lokale winkeliers, bakkers en bloemisten die hun klanten bevoorraden.

verkeer vervoer zero emissie zones stadslogistiek.jpg

Op het bovenstaande plaatje zie je waar de zone vanaf 2025 is. De omvang wordt definitief vastgesteld bij de publicatie van het verkeersbesluit in 2023.

Zie voor meer info Zero Emissie Zone Stadslogistiek Gouda – Duurzaamheidsplatform Gouda (dpgouda.nl)

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.