De Goudse Waarden

160 volle kratten met voedsel opgehaald door zeven scholen

De leerlingen van maar liefst zeven scholen in Gouda en Bodegraven hebben in december een inzamelingsactie voor de Goudse Voedselbank gehouden. Het feit dat de voedselbank het steeds zwaarder krijgt om de eindjes aan elkaar te knopen, was voor de leerlingen aanleiding om de voedselbank te steunen. 

voedselbank kratten loods.jpg

160 volle kratten

Inmiddels zijn er 160 volle kratten met producten opgehaald via de inzamelingsacties. Om precies te zijn: het Yuverta College 6 kratten, de Goudse Waarden 48 kratten, het Coornhert Gymnasium 45 kratten en het Anthonius College 14 kratten. Ook twee Bodegraafse scholen deden mee: basisschool Da Costa met 16 kratten en de Verhoeff Rollmanschool met 21 kratten.

Het Driestar College heeft aangekondigd komende januari een soortgelijke actie te gaan houden voor de voedselbank.

Voedselbank blij met giften

De Goudse Voedselbank bedankt al deze scholen, hun medewerkers, leerlingen en ouders voor het organiseren van en het meedoen aan deze actie: “Jullie hebben ons enorm geholpen om onze cliënten de winter door te helpen. Het is echt een steun in de rug, ook voor onze 60 vrijwilligers. Dit saamhorigheidsgevoel maakt ons enthousiast om ons werk ook in 2023 weer met veel vreugde en passie voort te zetten.”

Voor de voedselbank wordt het een steeds grotere uitdaging om de 350 aangesloten huishoudens wekelijks van een voedselpakket te voorzien. De hoeveelheden aangeleverd voedsel nemen namelijk steeds verder af, terwijl de vraag ernaar juist groter wordt. Dit ten gevolge van het alsmaar duurder wordende leven. Om die reden zijn bij de Goudse Voedselbank tegenwoordig ook financiële giften meer dan van harte welkom. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.