De Goudse Waarden

160 volle kratten met voedsel opgehaald door zeven scholen

De leerlingen van maar liefst zeven scholen in Gouda en Bodegraven hebben in december een inzamelingsactie voor de Goudse Voedselbank gehouden. Het feit dat de voedselbank het steeds zwaarder krijgt om de eindjes aan elkaar te knopen, was voor de leerlingen aanleiding om de voedselbank te steunen. 

voedselbank kratten loods.jpg

160 volle kratten

Inmiddels zijn er 160 volle kratten met producten opgehaald via de inzamelingsacties. Om precies te zijn: het Yuverta College 6 kratten, de Goudse Waarden 48 kratten, het Coornhert Gymnasium 45 kratten en het Anthonius College 14 kratten. Ook twee Bodegraafse scholen deden mee: basisschool Da Costa met 16 kratten en de Verhoeff Rollmanschool met 21 kratten.

Het Driestar College heeft aangekondigd komende januari een soortgelijke actie te gaan houden voor de voedselbank.

Voedselbank blij met giften

De Goudse Voedselbank bedankt al deze scholen, hun medewerkers, leerlingen en ouders voor het organiseren van en het meedoen aan deze actie: “Jullie hebben ons enorm geholpen om onze cliënten de winter door te helpen. Het is echt een steun in de rug, ook voor onze 60 vrijwilligers. Dit saamhorigheidsgevoel maakt ons enthousiast om ons werk ook in 2023 weer met veel vreugde en passie voort te zetten.”

Voor de voedselbank wordt het een steeds grotere uitdaging om de 350 aangesloten huishoudens wekelijks van een voedselpakket te voorzien. De hoeveelheden aangeleverd voedsel nemen namelijk steeds verder af, terwijl de vraag ernaar juist groter wordt. Dit ten gevolge van het alsmaar duurder wordende leven. Om die reden zijn bij de Goudse Voedselbank tegenwoordig ook financiële giften meer dan van harte welkom. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Actie gisteren 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente gisteren 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.