Overige 24 mei 2023 11:40

Promen gaat samenwerking aan met streekarchief

De gemeenschappelijke regeling Promen gaat een samenwerking aan met het Streekarchief Midden-Holland (SAMH) om het informatie- en archiefbeheer op orde te brengen én te houden. De komende periode wordt gewerkt aan het verbeteren hiervan.

Overige 24 mei 2023 08:38

Gouda heeft nu ook afdeling Extinction Rebellion

In Gouda is het afgelopen weekeinde een lokale afdeling opgericht van Extinction Rebellion (XR). XR is een internationale beweging van mensen die zeer ongerust zijn over de ongekende klimaat en ecologische crisis. Doel is op geweldloze wijze de overheid aan te zetten tot het invoeren van noodzakelijk beleid om de aarde leefbaar te houden.

Overige 8 mrt. 2023 10:01

mboRijnland stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar

Niemand hoeft een school- of werkdag te missen, omdat je ongesteld bent en geen menstruatieproducten bij de hand hebt. Daarom biedt mboRijnland vanaf vandaag, op Internationale Vrouwendag, gratis menstruatieproducten aan op alle locaties.

Overige 6 mrt. 2023 11:02

€500 beloning voor terugbrengen tas met administratie

Tien dagen geleden ging het goed mis. Henk Kreuger, wonend aan het Reeuwijkpolderplantsoen 19, kreeg tijdens het leeghalen van zijn auto een telefoontje en was daardoor afgeleid. Hij vergat vervolgens zijn auto af te sluiten. Naar nu blijkt is een boodschappentas met (zakelijke) administratie in de auto blijven staan. Diezelfde nacht moet deze door een dief zijn meegenomen, want de tas is spoorloos verdwenen.

Overige 21 feb. 2023 10:18

Maandelijkse inzamelingsactie voor Voedselbank Gouda

Vanaf vandaag, dinsdag 21 februari, wordt iedere maand een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Gouda. Inwoners kunnen iedere derde dinsdag van de maand hun producten bij één van de Ontmoetingscentra van Kwadraad inleveren: in Van Noord (Lekkenburg 1), De Walvis (Walvisstraat 1), of het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79). Het initiatief komt van Priya, een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank is. 

Overige 14 feb. 2023 10:23

Nachtdier Raven van Dorst doet Gouda aan

Terwijl de meeste mensen in het holst van de nacht op één oor liggen, brandt er bij sommigen nog licht. Wie zijn deze mensen? Waarom zijn ze nog wakker? Kunnen ze niet slapen of willen ze niet slapen? Raven van Dorst zoekt in ‘Nachtdieren’ deze nachtbrakers op voor mooie, bijzondere en ontroerende ontmoetingen. Nachtdier Raven bezocht onlangs Gouda. De uitzending was maandag 13 februari te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Overige 8 feb. 2023 14:57

Organisaties maken weer kans op Graaf Floris Prijzen: € 4.000,- beschikbaar

Organisaties die zich ervoor inzetten om Gouda nog levendiger te maken, kunnen zich weer inschrijven voor de jaarlijkse Graaf Floris Prijzen. Ondernemers van Gouda, verenigd in het Genootschap Graaf Floris de Vijfde, stellen hiervoor al ruim dertig jaar een geldbedrag beschikbaar.

Overige 7 feb. 2023 12:54

Stichting Teun stopt steun aan armlastige Gouwenaars

Stichting Teun stopt vanaf 1 maart met de steun aan armlastige Gouwenaars. Teun is een stichting, opgericht aan het begin van de corona-crisis. Stichting Teun verstrekt levensmiddelen aan cliënten, die niet terecht kunnen bij de Voedselbank. Het inkomen is net te hoog of de stap naar deze bank vinden men 'te groot'. Een particulier initiatief dat uitgroeide tot een onmisbare leverancier van voedsel voor veel mensen. Met hulp van de supermarkten Albert Heijn en Coop.

Overige 6 feb. 2023 10:31

AH-inzamelingsactie levert 511 kratten voor Voedselbank Gouda op

De inzamelingsdagen bij vier AH-vestigingen in Gouda en Moordrecht (vrijdag 3 en zaterdag 4 februari) zijn een groot succes geworden. In totaal zijn er 511 kratten met producten aan de cliënten van de Goudse Voedselbank gedoneerd. De bestelbussen van de voedselbank moesten beide dagen af en aan rijden bij de filialen.  

Overige 13 jan. 2023 16:16

Museum Gouda houdt vlecht-actie voor Iraanse vrouwen

De Gouds-Iraanse kunstenaar Astera Mortezai houdt op zaterdag 14 januari een gezamenlijke actie in Museum Gouda om op te komen voor de vrouwen in haar geboorteland Iran. Iedereen met wat langer haar wordt van harte uitgenodigd om mee te doen met de performance The Power of Braids. Op 14 januari om 14u30 maken de deelnemers met zijn allen een lange vlecht door Museum Gouda. 

Overige 29 dec. 2022 12:15

160 volle kratten met voedsel opgehaald door zeven scholen

De leerlingen van maar liefst zeven scholen in Gouda en Bodegraven hebben in december een inzamelingsactie voor de Goudse Voedselbank gehouden. Het feit dat de voedselbank het steeds zwaarder krijgt om de eindjes aan elkaar te knopen, was voor de leerlingen aanleiding om de voedselbank te steunen. 

Overige 27 nov. 2022 10:27

Sinterklaasgedichten maken op een oude typemachine

Wil jij wel eens een Sinterklaasgedicht maken op een oude typemachine? Dus daadwerkelijk ouderwets tikken aan een gedicht voor Sint. Kan best zijn dat jij dat ook wat vindt? Dat kan vandaag in de Typemachinefabriek, gevestigd  op Goudasfalt aan de Gouderaksedijk. De Typemachinefabriek is zondag tussen 12-17u00 open. "Kom gerust binnen geslopen en weet een geliefde helemaal te strikken, door bij ons gratis een gedicht te tikken", zo nodigt de eigenaar van de Typemachinefabriek een ieder uit.

Overige 14 mrt. 2022 18:06

Makelaarsstafje voor Mirna Bredt van Alpha Makelaardij

Voor Alpha Makelaardij en in het bijzonder voor eigenaresse Mirna Bredt was 10 maart 2022 een bijzondere dag. Het is 25 jaar geleden dat Mirna is beëdigd door de rechtbank tot makelaar. Mirna ontving daarvoor het makelaarsstafje uit handen van Robert Roos, namens de NVM afdeling Gouda.

Overige 7 mrt. 2022 19:00

Wandelingen langs plekken waar Goudse vrouwen geschiedenis schreven

Stichting Internationale Vrouwendag 8 maart Gouda houdt op morgen, dinsdag 8 maart diverse wandelingen in het kader van Internationale Vrouwendag. Die dag zijn er een ontbijtwandeling, lunchwandeling én avondwandelingen langs plekken waar Goudse vrouwen geschiedenis schreven cq. een voorname rol speelden én door straten en steegjes die naar vrouwen vernoemd zijn. Deelnemers zullen ook vlaggen dragen uit landen waar vrouwenrechten onder druk staan.