Voedselbank Gouda

Maandelijkse inzamelingsactie voor Voedselbank Gouda

Vanaf vandaag, dinsdag 21 februari, wordt iedere maand een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Gouda. Inwoners kunnen iedere derde dinsdag van de maand hun producten bij één van de Ontmoetingscentra van Kwadraad inleveren: in Van Noord (Lekkenburg 1), De Walvis (Walvisstraat 1), of het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79). Het initiatief komt van Priya, een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank is. 

voedselbank inzamelactie priya walvis.png

Terugkerend

Op dinsdag 21 februari wordt voor de eerste keer in de Ontmoetingscentra Van Noord, De Walvis en het Nelson Mandela Centrum voedsel ingezameld voor de Voedselbank Gouda. Dit wordt een terugkerende inzameldag die iedere derde dinsdag van de maand plaatsvindt. Mensen kunnen hun producten bij de Ontmoetingscentra Van Noord en het Nelson Mandela Centrum inleveren tussen 9u00 en 16u00. In de Walvis kan dit tot 19u00.

Het idee van de inzamelingsactie komt van Priya (zie foto hierboven), een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank Gouda is. “Ik zie dat er momenteel meer bewoners van Gouda gebruik maken van de Voedselbank. Door deze groei zijn er ook veel meer levensproducten nodig. Graag draag ik ook mijn steentje bij als gebruiker van de Voedselbank, vandaar dat ik op dit idee kwam.”

Bewustwording

Priya wil bij Goudse inwoners bewustwording creëren over het gebruik van de Voedselbank. Deze actie is daarvan een eerste stap. Inwoners kunnen hun producten afgeven bij het dichtstbijzijnde Ontmoetingscentrum. 

voedselbank verlanglijstje.jpg

Waar is de Voedselbank het meest mee geholpen?

Houdbare halfvolle melk, blikken groenten, blikjes fruit, blikjes vis, meel, rijst of pasta, wcpapier, tandenborstels, tandpasta, maandverband, wasmiddel en afwasmiddel.

Waar en wanneer?

Vanaf dinsdag 21 februari iedere derde dinsdag van de maand. In Van Noord en het Nelson Mandela Centrum van 9u00 tot 16u00. In De Walvis van 9u00 tot 19u00. 

Inzamellocaties:
De Walvis: Walvisstraat 1
Van Noord: Lekkenburg 1
Nelson Mandela Centrum: Bernadottelaan 79


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.