Voedselbank Gouda

Maandelijkse inzamelingsactie voor Voedselbank Gouda

Vanaf vandaag, dinsdag 21 februari, wordt iedere maand een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Gouda. Inwoners kunnen iedere derde dinsdag van de maand hun producten bij één van de Ontmoetingscentra van Kwadraad inleveren: in Van Noord (Lekkenburg 1), De Walvis (Walvisstraat 1), of het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79). Het initiatief komt van Priya, een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank is. 

voedselbank inzamelactie priya walvis.png

Terugkerend

Op dinsdag 21 februari wordt voor de eerste keer in de Ontmoetingscentra Van Noord, De Walvis en het Nelson Mandela Centrum voedsel ingezameld voor de Voedselbank Gouda. Dit wordt een terugkerende inzameldag die iedere derde dinsdag van de maand plaatsvindt. Mensen kunnen hun producten bij de Ontmoetingscentra Van Noord en het Nelson Mandela Centrum inleveren tussen 9u00 en 16u00. In de Walvis kan dit tot 19u00.

Het idee van de inzamelingsactie komt van Priya (zie foto hierboven), een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank Gouda is. “Ik zie dat er momenteel meer bewoners van Gouda gebruik maken van de Voedselbank. Door deze groei zijn er ook veel meer levensproducten nodig. Graag draag ik ook mijn steentje bij als gebruiker van de Voedselbank, vandaar dat ik op dit idee kwam.”

Bewustwording

Priya wil bij Goudse inwoners bewustwording creëren over het gebruik van de Voedselbank. Deze actie is daarvan een eerste stap. Inwoners kunnen hun producten afgeven bij het dichtstbijzijnde Ontmoetingscentrum. 

voedselbank verlanglijstje.jpg

Waar is de Voedselbank het meest mee geholpen?

Houdbare halfvolle melk, blikken groenten, blikjes fruit, blikjes vis, meel, rijst of pasta, wcpapier, tandenborstels, tandpasta, maandverband, wasmiddel en afwasmiddel.

Waar en wanneer?

Vanaf dinsdag 21 februari iedere derde dinsdag van de maand. In Van Noord en het Nelson Mandela Centrum van 9u00 tot 16u00. In De Walvis van 9u00 tot 19u00. 

Inzamellocaties:
De Walvis: Walvisstraat 1
Van Noord: Lekkenburg 1
Nelson Mandela Centrum: Bernadottelaan 79


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.