Voedselbank Gouda

Maandelijkse inzamelingsactie voor Voedselbank Gouda

Vanaf vandaag, dinsdag 21 februari, wordt iedere maand een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Gouda. Inwoners kunnen iedere derde dinsdag van de maand hun producten bij één van de Ontmoetingscentra van Kwadraad inleveren: in Van Noord (Lekkenburg 1), De Walvis (Walvisstraat 1), of het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79). Het initiatief komt van Priya, een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank is. 

voedselbank inzamelactie priya walvis.png

Terugkerend

Op dinsdag 21 februari wordt voor de eerste keer in de Ontmoetingscentra Van Noord, De Walvis en het Nelson Mandela Centrum voedsel ingezameld voor de Voedselbank Gouda. Dit wordt een terugkerende inzameldag die iedere derde dinsdag van de maand plaatsvindt. Mensen kunnen hun producten bij de Ontmoetingscentra Van Noord en het Nelson Mandela Centrum inleveren tussen 9u00 en 16u00. In de Walvis kan dit tot 19u00.

Het idee van de inzamelingsactie komt van Priya (zie foto hierboven), een inwoner die zelf ook gebruiker van de Voedselbank Gouda is. “Ik zie dat er momenteel meer bewoners van Gouda gebruik maken van de Voedselbank. Door deze groei zijn er ook veel meer levensproducten nodig. Graag draag ik ook mijn steentje bij als gebruiker van de Voedselbank, vandaar dat ik op dit idee kwam.”

Bewustwording

Priya wil bij Goudse inwoners bewustwording creëren over het gebruik van de Voedselbank. Deze actie is daarvan een eerste stap. Inwoners kunnen hun producten afgeven bij het dichtstbijzijnde Ontmoetingscentrum. 

voedselbank verlanglijstje.jpg

Waar is de Voedselbank het meest mee geholpen?

Houdbare halfvolle melk, blikken groenten, blikjes fruit, blikjes vis, meel, rijst of pasta, wcpapier, tandenborstels, tandpasta, maandverband, wasmiddel en afwasmiddel.

Waar en wanneer?

Vanaf dinsdag 21 februari iedere derde dinsdag van de maand. In Van Noord en het Nelson Mandela Centrum van 9u00 tot 16u00. In De Walvis van 9u00 tot 19u00. 

Inzamellocaties:
De Walvis: Walvisstraat 1
Van Noord: Lekkenburg 1
Nelson Mandela Centrum: Bernadottelaan 79


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Actie vandaag 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente vandaag 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 17:39

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.