Raymond Aarsman

Bewoners Regentesseplantsoen zijn blij met vertrek sanitairwagens

De Gemeente Gouda heeft de sanitairwagens, die het hele zomerseizoen voor de deur van de bewoners van  Regentesseplantsoen stonden, weggehaald. De bewoners waren er pissig over dat de sanitairwagens voor hun deur werden geplaatst. Het bezwaar van het Bewonersplatform Binnenstad tegen de plaatsing van twee sanitairwagens, werd door de gemeente weggespoeld. 

De noodvoorzieningen werden begin van het zomerseizoen neergezet om de mensen van de pleziervaart te plezieren. Gouda plaatste de wagens in de groenstrook om in en aan de behoeften te voorzien voor de recreanten op het water. Maar de bewoners waren er absoluut niet blij mee. Het zorgde voor overlast. En het was geen gezicht.

De redenen voor het bezwaar tegen deze locatie noemt het bewonersplatform de volgende punten: Recht tegenover woningen; Midden in het park en doet dus afbreuk aan het pas verfraaide aanzien; Dit is niet de locatie die eerder was gecommuniceerd op 10 maart 2022 en er is een veel beter alternatief voorhanden.

Bij de aanleg van de steigers in de Jaren 90 is er een speciale plek ingericht voor een boot met sanitair voor de pleziervaart. Die plek bestaat nog steeds en bevindt zich in het verlengde van de Herpstraat.

"Kennelijk is er bij het aanleggen van die steigers en de bijbehorende voorzieningen in de jaren 90 wat misgegaan, want nu bleek dat er op de beoogde plek tegenover de Herpstraat, geen aansluiting op het riool was te vinden. Vandaar de ongelukkige plaatsing van deze containers nu ter hoogte van nr 22 aan het Regentesseplantsoen", aldus het bewonersplatform.

Het bewonersplatform rekent er op dat de gemeente zich alsnog zal inspannen om tot een betere 'permanente' sanitairvoorziening voor de pleziervaart te komen. "Wij zullen de Gemeente Gouda hieraan blijven herinneren."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koningsdag vandaag 14:02

Zie hier het programma voor Koningsdag

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Ere wie ere toekomt vandaag 13:00

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.