Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Boa’s in Gouda werken nu ook in burger

Een deel van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Gouda werkt vanaf woensdag 28 december soms niet in uniform, maar in hun eigen kleding. Met deze proef, die een half jaar zal duren, verwacht de gemeente Gouda dat de boa’s in sommige gevallen effectiever kunnen werken dan nu het geval is.

Niet undercover

Vuurwerkoverlast

Vooralsnog houden de boa’s in burger zich alleen bezig met vuurwerkoverlast. Deze week zijn zij, in hun eigen kleding, aanwezig in de vuurwerkvrije zones in de stad. Daar spreken ze mensen aan die toch vuurwerk afsteken. In de rest van de stad zijn de boa’s als vanouds herkenbaar aan hun uniform.

In het nieuwe jaar zullen boa’s in burger zich onder meer bezig houden met controle op opruimen van hondenpoep en illegaal dumpen van afval. Na een half jaar volgt een evaluatie. Is de proef geslaagd? Dan is de boa in burger, naast de boa’s in uniform, voor Gouda een blijvertje.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Actie gisteren 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente gisteren 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.