AS Media

Bowlingcentrum Gouda gaat weer open na brand begin december

Bowlingcentrum Gouda aan de Burgemeester van Reenensingel gaat deze week weer open na de brand van begin december 2022.  Vrijdagmiddag 2 december rond 12u35 ontstond brand. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen goed te zien. De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling. De brandweer rukte met meerdere wagens uit. De schade was groot.

Meterkast

De brand werd ontdekt door twee mensen van het bowlingcentrum. Zij belden meteen 112. De brand bevond zich achterin het pand in een meterkast en sloeg door naar een trap. Dat zorgde voor enige rookontwikkeling. Hulpdiensten schaalden de brand op naar middelbrand.

Brandweerlieden blusten de brand rond 13u15 en controleerden vervolgens het pand. De inzet van het cobra-team bleek niet meer nodig. Een klein uur na het uitbreken van de brand gaf de brandweer het sein brandmeester.

De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend. Bij de brand vielen geen gewonden. Stichting Salvage hielp de eigenaar van het pand helpen bij de afhandeling van de schade. De afgelopen twee maanden was het schoonmaken en de bloel opknappen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie vandaag 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie vandaag 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.