Brownies&downieS trots op Special Olympics-kampioen Joost

"Als een van onze collega's met medailles thuis komt na het meedoen aan de Special Olympics dan kunnen wij u melden dat we daar heel trots op zijn. Joost, namens al je Brownies&downieS collega's: van harte gefeliciteerd", aldus een trotse eigenaar Saskia Langezaal.

Gymnast Joost Visser en ruiter Nick van Rooyen wonnen de meeste gouden medailles bij de Special Olympics in Berlijn; beide wisten tijdens maar liefst drie gouden medailles te winnen op diverse onderdelen. Joost op het onderdeel turnen: mat, balk en ringen.

Uiteindelijk heeft Special Olympics Team NL in bijna alle 12 takken van sport medailles gewonnen.

Bij de sporters ging het echter niet om de medailles, maar om het meedoen. “Mijn hoogtepunt waren mijn persoonlijke records! Op alle drie de onderdelen ben ik sneller geworden!” aldus een uitgelaten zwemmer.

In totaal won Special Olympics Team NL 59 medailles: 17 gouden, 15 zilveren en 27 bronzen medailles, maar ook 20x 4e prijs, 9x 5e prijs, 10x 6e prijs, 3x 7e prijs, 3x 8e prijs en 2 herinneringsvaantjes.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.