Cookhouse in De Theaterbakkerheij

De Goudse band Cookhouse speelt vanavond (zaterdag 26 november) in De Theaterbakkerheij. Daarbij presenteert Cookhouse naast bestaande werk onlangs nieuw uitgekomen nummers. Na twee jaar is er namelijk weer nieuwe muziek van Cookhouse. Met hun twee nieuwe singles Bad For My Health en Walk it Off schijnen Ronald en Jeroen Hendriksen het licht op de pijnlijke en herkenbare situatie van het in een relatie zitten die niet gezond voor je is.  

Iedereen maakt goede en slechte dagen mee en dat maakt Cookhouse herkenbaar. De broers maken muziek voor een breed publiek door onderwerpen aan te kaarten die ons allemaal raken; vriendschappen die uit elkaar groeien, hopeloze romantische songs die je doen denken aan die ene oude liefde van vroeger, maar bovenal; negativiteit omzetten in positieve vibes. Door een eerlijke en echte band met zichzelf te hebben, en ook toe durven geven aan gevoel, komt er pure muziek tot stand die onze wonden doet helen, al is het maar voor even.

De invloeden die ze al van kinds af aan hebben meegekregen – van pop tot jazz en van rock tot country – bepalen de unieke sound van Cookhouse. Ze vinden humor erg belangrijk en dragen een onbevangen liefde voor hun familie en vrienden. Live is de positieve energie van deze jongens moeilijk te ontwijken. Ze sturen je terug de wereld in met een lading positieve energie.

Het verhaal achter de songs

Eén van de meest pijnlijke en misschien wel meest herkenbare situatie die er is: uit een relatie vol seksuele aantrekkingskracht, vervulde verlangens en verslavende spanning proberen te stappen. Een gevecht tussen lichaam en geest. Het willen loslaten van iemand waarvan je diep van binnen weet dat die niet goed voor je is. De kracht zoeken om uit deze giftige situatie te ontsnappen. De heren van Cookhouse raken die gevoelige snaar met hun nieuwe nummers Bad For My Health en Walk it Off. Deze is voor de vechters.

Jeroen en Ronald Hendriksen

De broers Jeroen en Ronald Hendriksen zijn vanaf kinds af aan altijd samen bezig geweest met muziek. In 2016 hebben ze een vliegende start gemaakt met hun band Cookhouse. Met hun bitterzoete lyrics en hoopvolle ondertoon is Cookhouse een echte indie popband. Je herkent de Cookhouse sound aan het rauwe, maar ook gevoelige randje en de harmonieuze combo van gitaar en drums - precies zoals de broers zelf zijn.

Start A Fire

Bad For My Health en Walk it Off zijn de eerste singles van hun vierde E.P. getiteld Start A Fire. In totaal komen er 6 tracks op de plaat te staan, geproduceerd in samenwerking met Robert Pronk (Sony). De songs brengen een volwassenere toon met een flinke vleug alternative rock en grotere drums. Met de nieuwe E.P. hebben de mannen het snoeiharde gevoel van omgaan met de steeds veranderende paden in het leven weten te vangen. Deze E.P. omarmt het verleden en geeft moed voor de toekomst.


Hoogtepunten: Popronde 2017  •  3FM Talent 2018  •  Voorprogramma’s: Roxeanne Hazes (Tour) – Jeremy Loops (Paradiso) – Jack & The Weatherman (Tour)  •  Streams: > 3M  •  Maandelijkse luisteraars: 13.500


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 13:11

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Advertorial 4 en 5 mei vandaag 12:49

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag?

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Opinie vandaag 12:30

Berichten uit de bibliotheek Gouda (9)

Ik zei het al eerder, het bruist, borrelt en beweegt in de bibliotheekwereld. Vanzelfsprekend staat het aanwakkeren van leesplezier bij ons altijd voorop, maar die basistaak is de afgelopen jaren in snel tempo uitgebreid met de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid, de bibliotheek op school, digitale geletterdheid & de techniekwerkplaats en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). En de volgende opdracht dient zich al weer aan: democratie en burgerschap.

4 en 5 mei vandaag 12:21

Rondleiding Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Fairtrade Gouda vandaag 12:02

Thema Fairtrade Week: eerlijke mode

Thema van de Fairtrade Week van dit jaar is Fair Fashion: eerlijke mode. Hiervoor geldt het voor fairtrade kenmerkende principe van eerlijke handel. Fairtrade Gouda doet van 4 tot en met 12 mei met de Fairtrade Week mee met activiteiten bij Terre des Hommes aan de Lange Groenendaal, bij verschillende kledingwinkels en met een speciale stadswandeling.